Ultima actualizare: 8.2.2024
Sănătate

Anchetă DSP. Noi detalii despre polițista locală decedată la Turda

Prefectul clujului, Tasnadi Szilard, a transmis noi informații despre ancheta realizată de DSP în cazul polițistei locale din Turda care a decedat la spital, după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. 

,,Referitor la angajata care a decedat in 02.04.2021, fac următoarele precizări: În data de 26.03.2021 persoana în cauză s-a prezentat la Spitalul Municipal Turda, fiind testată pozitiv cu test rapid, decedând în data de 02.04.2021. Potrivit angajatorului, defuncta nu a fost la birou în perioada 19.03-26.03, își desfășura activitatea în același birou cu alte 3 persoane, care nu prezintă semne de COVID nici în momentul redactării adresei (06.04.2021)”, a transmis prefectul, Tasnadi Szilard.

Totodată, se precizează faptul că, în data de 19.03.2021, la sediul din Piața Romană nr. 39, s-a realizat o dezinfecție a tuturor încăperilor de către o societate specializată.

Conform anchetei deschisă de Direcția de Sănătate Publică, s-a stabilit că persoana decedată nu a dorit să fie vaccinată cu serul produs de AstraZeneca, fiind realizat inclusiv un acord scris în acest sens.

Conform anchetei începute de Direcția de Sănătate Publică, s-a aflat faptul că persoana decedată a refuzat vaccinul AstraZeneca. Polițista și-a manifestat dezacordul în scris.

,,Cu privire la vaccinare, Poliția Locală Turda a menționat faptul că la începutul etapei a II-a de vaccinare, Poliția Locală Turda a înscris entitatea juridică pe platformă și a adăugat toți angajații în sistem, pentru a se putea programa la vaccinare în mod individual sau prin intermediul instituției.

Având în vedere faptul că nu s-a reușit programarea la Colegiul Mihai Viteazu, s-a propus programarea la alte centre de vaccinare din județul Cluj unde erau locuri libere, despre care au fost informați angajații. Cei doritori de a se vaccina cu AstraZeneca s-au programat în urma informării, la centre de vaccinare din Cluj-Napoca.

Defuncta și-a manifestat în scris dezacordul privind vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca. În data de 11.03.2021 DSP Cluj a recomandat înscrierea angajaților la centre de vaccinare unde sunt locuri disponibile prin programări colective sau individuale, iar la data de 15.03.2021 polițiștii locali care nu s-au vaccinat s-au înscris pe listele de așteptare ale centrelor de vaccinare de pe raza Municipiului Turda și au fost efectuate programări pe platformă începând cu data de 07.04.2021″, se arată în comunicatul transmis de prefectul Tasnadi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sănătate
Statistică zilnică: 385 de clujeni cu COVID în ultima zi

Peste 385 de clujeni au fost depistați cu COVID în ultimele 24 de ore în județul Cluj, arată informarea transmisă...

Închide