Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Naţionale

UMILINȚĂ. Copil cu autism scos afară dintr-un magazin din Satu Mare: „Ieșiți afară!”

Potrivit colegilor de la PortalSM, un copil cu autism a fost scos afară dintr-un magazin din Satu Mare. Mesajul unei mame din municipiul Satu Mare a stârnit revolta internauților după ce a scris pe un grup de mămici experiența pe care a avut-o într-un magazin din oraș. Ea a intrat cu copilul într-un magazin, iar cel mic era puțin neliniștit, moment în care vânzătoare a întrebat: „Dar care-i problema cu copilul?”. Când mama i-a spus că micuțul are  autism, vânzătoare i-a scos afară.

Redăm integral mărturia mamei:

„Ai un copil cu autism? N-aveți voie să intrați! Vă rog să ieșiți! Da, da… exact cum ai citit. S-a întâmplat astăzi, 06.04.2021, între orele 14.45-15.00, la aleea de second handuri (nu îmi mai amintesc cum se numește strada ) care începe la piața mare și merge spre parcul central.

Da, am un copil cu autism, da, este puțin nelinistit, dar nu făcea gălăgie cine stie cât de mare ca să merităm să fim tratați chiar în halul ăsta… Deci am intrat la “magazin”. Copilul, da, țipa… doar foarte puțin… poate la cineva fără un pic de răbdare era enervant, dar, sincer, nu am vrut să petrecem toată ziua acolo. Cum am intrat “doamna”, brunetă, imediat mă întreabă: „Dar care-i problema cu copilul?”. „Are autism”, răspund eu. “Atunci n-aveti voie să intrați, Vă rog să ieșiți!”, și arată spre ușă. „Poftim?”, am întrebat. Chiar nu mi se părea real ceea ce am auzit. „Nu aveți voie să intrați, ieșiți”, am rămas șoc. M-am uitat în ochii ei (sigur a înțeles din privirea mea la ce m-am gîndit, și unde o trimiteam), și fără să scot un cuvânt am ieșit cu copilul din magazin.

Da, puteam să fac scandal, dar nu e de mine… Totuși, nu m-a lăsat gândul… trebuia să povestesc… Poate nu-i important nimănui, dar în 2021 sa fi discriminată și umilită în halul ăsta fără să faci nimic rău, numai pentru că ai un copil cu handicap, este foarte foarte trist. Este strigător la cer cât de umiliți si netratat corespunzător sunt acești copii cu un anume grad de handicap.

Sunt niste copii minunați, ar fi destulă niște omenie și înțelegere. Eu cu copilul meu ne continuăm viața, nu am luat la suflet, dar totuși…. Este foarte trist!”, a scris mama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Florin Cîțu: ,,De la 1 iunie se poate discuta despre revenirea la normalitate”

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că de la 1 iunie se poate...

Închide