Ultima actualizare: 17.11.2022
Locale

IPJ Cluj: Clujean reținut pentru trafic de droguri de mare risc

La data de 22 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în municipiul Cluj-Napoca, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, participație improprie la infracțiunea de scoatere din țară fără drept de droguri de risc și de mare risc și efectuare de operațiuni fără autorizație prealabilă cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2011 – 2020, un bărbat, de 59 ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi procurat în mod ilegal, din diferite surse, medicamente ce conțin substanțe stupefiante și psihotrope, a căror distribuire se află sub control național, fiind strict reglementată.

După ce le-ar fi ambalat într-un mod special, în sensul că le-a scos din cutiile originale și le-a lipit pe foi format A4, le-ar fi expediat în străinătate, pe numele unor cetățeni străini, domiciliați pe teritoriul unor alte state ale Uniunii Europene.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate mai multe sisteme informatice, înscrisuri, 18.700 de euro, 5.900 de dolari și rețete de tipul celor folosite la comiterea infracțiunilor.

În baza probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Acțiune în masă a polițiștilor clujeni. Sute de obiective de interes verificate

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii și jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, respectiv...

Închide