Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Propunere AUR. Șoferul să poată aleagă când să i se suspende permisul

Deputatul AUR, Dorel Acatrinei, vine cu o propunere de lege prin care șoferii profesioniști să poată aleagă perioada în care să le fie suspendat permisul pentru a nu îi pune în pericol locul de muncă.

Șoferii profesioniști ar trebui să poată să aleagă perioada în care să le fie suspendat permisul de conducere astfel încât să se suprapună cu concediul de odihnă sau altă perioadă în care șoferul nu își pune în pericol locul de muncă.

„În practică, sunt diverse situaţii în care un conducător auto profesionist care a săvârşit o contravenţie la regimul rutier şi poate să stabilească împreună cu angajatorul perioada concediului de odihnă şi în acelaşi timp să trimită o cerere motivată organelor care aplică legislaţia rutieră pentru ca sancţiunea complementară a suspendării permisului auto să fie amânată şi aplicată într-un interval de timp prestabilit de maxim 12 luni care să nu atragă pedepse suplimentare pentru aceeşi faptă cum ar fi pierderea locului de muncă sau/şi a remuneraţiei muncii”, se arată în expunerea de motive.

Alesul AUR a găsit şi alte motive pentru neaplicarea suspendării permisului în anumite cazuri: „De asemenea, sunt situaţii în care familiile conducătorilor auto, când apare un eveniment neprevăzut şi nefericit – cum ar fi o înmormântare – sau un eveniment fericit – cum ar fi o nuntă sau un botez – situaţii când este nevoie de multe drumuri cu maşina sau pentru rezolvarea problemelor care nu suferă amânare”, mai arată Dorel Acatrinei, conform Adevărul.

SURSĂ: Adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Valeriu Gheorghiță: Peste 80.000 de persoane se vor putea vaccina pe zi

Președintele Comitetului național de coordonare a activitiăților privind vaccinarea împotriva SARS-COV-2, dr. Valeriu Gheorghiță a declarat pentru un post de...

Închide