Ultima actualizare: 8.2.2024
Sănătate

Se schimbă procedura de înmormântare a persoanelor cu Covid-19

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că în noul ordin de ministrul vor fi reglementate câteva dintre aspectele cu privire la pacienții infectați cu Covid-19, care se află la ATI. Acesta a precizat că accesul preoților va fi permis în spitale și, de asemenea, un aparținător va putea merge în secția de terapie intensivă în condiții de siguranță, potrivit Digi24.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au avut o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase pentru a discuta despre modificarea procedurii de înmormântare a persoanelor decedate și infectate cu Covid-19.

”Ordinul de ministru este în lucru în acest moment. Cel târziu mâine va fi semnat. Va conţine toate modificările cerute de reprezentanţii cultelor, va conține modificări pe care MS le consideră necesare, vorbim de măsuri de protecţie. Vorbim de un ordin din aprilie 2020, deci e vorba de un ordin de mai bine de un an de zile. Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noua formă a ordinului”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a precizat că noul ordin prevede accesul preotului sau al pastorului în spitale pentru pacienții care au nevoie. La fel se va întâmpla și cu aparținatorii bolnavilor.

”Avem în vedere şi pentru aparţinători lucrul acesta, cu respectarea unor reguli. Pentru cei care vor să-și ia adio de la cei dragi, acest lucru trebuie să fie posibil în condiții de sigurantă ”, a mai declarat Voiculescu

Ministrul Sănătății a mai precizat că trupurile persoanelor decedate din cauza Covid vor fi înmormântate în sicrie sigilate, ca și până acum.

Atenție! imagine pur reprezentativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sănătate
Videoclip de la UPU postat de Arafat pentru cei care nu cred în Covid-19

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a postat pe pagina personală de facebook, un mesaj pentru toți cei...

Închide