Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

VIDEO. Medic erou de 72 de ani din Cluj. Și-a trat pacienții din scaunul cu rotile

Medicul Szentágotai Loránt din Cluj-Napoca, în vârstă de 72 de ani și-a îngrijit pacienții din scaunul cu rotile punându-și astfel viața în pericol. Medicul s-a internat la spital doar în momentul în care a leșinat și a căzut din scaunul cu rotile. Acum se recuperează alături de bătrânii pe care i-a îngrijit.

Medicul Szentágotai a fost primit la centrul social pe care îl conduce așa cum se cuvine, cu aplauze flori și lacrimi de bucurie. Domnul Lorant a fost infectat cu Covid-19 și a fost internat la terapie intensivă. Din cauza meseriei, doctorul nu a vrut să-și lase cei 80 de bătrâni și 30 de angajați din centrul social.

,,Gata, domnule doctor, ați ajuns acasă”, așa l-au întâmpinat angajații centrului pe medicul Szentágotai Loránt. “Când s-a întors din spital, tot personalul era afară în curte și am plâns”, a spus unul dintre ei.

,,Aproape 10 luni, am reușit să nu avem niciun caz”, povestește medicul erou. Când toți bătrânii și angajații din centru s-au îmbolnăvit, medicul i-a tratat din căruciorul cu rotile.

,,Personalul mă ducea cu căruciorul, oxigenul era legat de cărucior și așa am lucrat 3 zile până când s-a rupt filmul. Am căzut jos, nu am mai știut nimic, am ajuns la spital. Sincer, toata lumea a crezut că s-a terminat, deja medicii anunțau familia că înmormântarea se face repede. M-am trezit după din comă, eram convins că am murit. Ultimele momente, când știi că trebuie să mori, eram conștient ca nu mai am nicio șansă. Când m-am trezit, mă uitam în jur si îmi explica doctorița, domnul doctor, v-ați revenit, ați fost intubat, zic nu se poate, eu sunt mort”, a declarat medicul Szentágotai Loránt, pentru Digi24.

SURSĂ: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Tânăr de 21 de ani, prins drogat la volan în județul Cluj

La data de 7 aprilie a.c., în urma activităților desfășurate de polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului...

Închide