Structura anului școlar ar putea fi modificată: revenirea la trimestre în locul semestrelor. Subiectul a fost adus în discuție la Satu Mare, în cadrul conferinței cu tematica ,,Vaccinare și testare pentru învățare”, la conferință a participat secretarul de stat Radu Szekely, potrivit colegilor de la PortalSM.
„Ministerul educației nu discută modificarea structurii anului școlar, adică prelungirea lui pentru anul școlar 2021-2022. Din dorința de a asigura un anumit grad de predictibilitate. Având în vedere schimbările multiple care au avut loc în ultimul an și jumătate, deși există după cum bine știți solicitări de prelungire, de începere la întâi septembrie. Astfel încât să se permită recuperarea materiei și acoperirea pierderilor de învățare din timpul pandemiei,” precizează Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației.
Această decizie vine în contextul în care, anul școlar din România este cel mai scurt din Europa. În momentul de față această propunere este analizată de către specialiști. Dacă structura anului școlar se va modifica, atunci elevii ar putea merge la școală cu 2-3 săptămâni decât până acum.
,,Au fost solicitate opiniile specialiștilor în vederea transformării anului școlar în trimestre în loc de semestre. Va exista și o dezbatere publică, deci nu e o decizie luată. Această discuție a pornit de la constatarea faptului că anul școlar din România este cel mai scurt din Europa. La fel de scurt ca și în Albania și Bulgaria. Singura diferență dintre împărțirea pe trimestre și nu pe semestre este structura evaluării. Dar și modul în care se organizează conținuturile învățării”, a mai adăugat secretarul de stat.