Ultima actualizare: azi, 19:06
Locale

UPDATE. FOTO. S-a răsturnat cu autobasculanta pe un bloc în Florești

Din primele informații se pare că o autobasculantă s-a răsturnat pe un bloc din Florești, pe strada Teilor. Autoritățile sunt la fața locului.

Potrivit autorităților, șoferul autobasculantei transporta nisip umed, iar la urcarea pe o pantă, acesta a pierdut controlul utilajului, alunecând astfel cu spatele în clădire.

Se pare că mai multe apartamente au fost avariate în urma accidentului. Inspectoratul de Stat în Construcții a fost deja alertat, iar specialiștii vor stabili cât de tare a fost structura clădirii avariată. O autospecială a fost a fost alertată în această dimineață, în jurul orei 10.20, în urma răsturnării unei autobasculante încărcată cu nisip peste balconul unui apartament situat la parterul unui bloc de locuințe, de pe strada Teilor din localitatea Florești.

Prin centrul Operațional al unității s-a solicitat dislocarea la fața locului a echipelor furnizorilor de utilități, gaz și electricitate, precum și a inspectorilor de stat în construcții pentru evaluarea siguranței construcției, având în vedere că pe balconul afectat se vedeau mai multe crăpături proeminente.

Pompierii sosiți la fața locului au constatat faptul că doar o parte din cele cca 30 de tone de nisip din bena camionului s-au răsturnat peste balconul de la parter, fără a surprinde sau vătăma nici o persoană, iar persoanele care se aflau acasă, din apartamentul peste a cărui balcon se răsturnase autobasculanta, și din cel superior, s-au auto-evacuat și nu necesitau consult medical.
Preventiv, au fost oprite furnizarea de energie electrică și gaz pentru prevenirea incendiilor în cazul unor posibile avarii la instalațiile imobilului respectiv.

Inspectorii de stat în construcții au evaluat situația la fața locului și au concluzionat faptul că structura de rezistență a imobilului nu a fost afectată, fisurile vizibile fiind înregistrate la lucrări de zidărie amenajate ulterior finalizării construcției blocului de locuințe, de către proprietarul apartamentului de la parter.

SURSĂ FOTO: Info Trafic jud. Cluj

SURSĂ: ISU Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Rata de incidență în scădere, Cluj-Napoca rămâne în scenariul verde.

Rata de incidență în municipiul Cluj-Napoca este în continuă scădere, astăzi 13.05.2021, a ajuns la 1,44‰. Astfel că, municipiul se...

Închide