Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Naţionale

FOTO/VIDEO. Un sat din județul Satu Mare a intrat sub apă în urma ploilor

Inundațiile au făcut ravagii în satul Rătești din județul Satu Mare. Potrivit colegilor de la PortalSM, sute de animale au murit sau au dispărut și peste 100 de persoane au fost evacuate în cursul acestei zile.

În urma ploilor intense din timpul serii, locuitorii satului Rătești din județul Satu Mare s-au trezit cu apa în casă care în unele locuri depășea chiar și 1 metru. Din imaginile cu drona surprinse de către colegii de la PortalSM, se poate observa cum întreaga localitate a fost inundată.

„Inundațiile rapide au fost provocate prin efectul combinat dintre scurgerile de pe versanți și revărsarea cursurilor de apă peste digurile de apărare care protejau localitățile Rătești, respectiv Hurezu Mare”, a transmis Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

Sute de animale dispărute și zeci de gospodării inundate:

– localitatea Rătești – 100 de persoane evacuate în căminul cultural (o parte din acestea au mers la rude) și 60 de gospodării inundate, 700 de oi dispărute, 250m din drumul european E81 afectat – la fața locului se află domnul Prefect al județului Satu Mare împreună cu inspectorul șef al ISU Satu Mare, 10 pompieri militari și 12 pompieri voluntari din cadrul SVSU Beltiug;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
FOTO. A mers la centrul de vaccinare drive-thru cu TIR-ul

Domnul Iosif, a ales să se vaccineze direct din utilajul de mare tonaj pe care lucrează. Acesta a mers cu...

Închide