Ultima actualizare: 22.7.2022
Locale

Ministrul Economiei. Cluj-Napoca ar putea scăpa de purtarea măștii

Ministerul Economiei propune noi măsuri, mai relaxate. Noile măsuri ar putea îngădui organizarea evenimentelor private cu persoane vaccinate sau testate anti-Covid. Totodată și renunțarea la purtarea măștii în aer liber s-ar putea lua în calcul.

Printre măsurile propuse se numără redeschiderea piscinelor interioare pentru turiștii hotelurilor care dețin baze de tratament și centre wellness, cu respectarea măsurilor de distanțare în apă.

În ceea ce privește barurile și restaurantele, Ministerul Economiei propune eliminarea limitării de 30%, respectiv 50% privind capacitatea de servire și înlocuirea cu mijloace de distanțare reglementate.

Printre propuneri mai este și redeschiderea de evenimente mai mari de 20 de persoane cum ar fi nunți, botezuri sau petreceri private pentru persoanele vaccinate, testate sau imunizate în urma vindecării de COVID-19.

O altă serie de propuneri de relaxare vizează rata de vaccinare la nivel regional sau județean. De exemplu, acolo unde gradul de imunizare este de 50%, masca să nu mai fie obligatorie în aer liber, iar restricțiile de deplasare pe timpul nopții să fie eliminate. La 70% grad de vaccinare, obligația de a purta mască în spațiile publice să fie, de asemenea, eliminată.

SURSĂ: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
STATISTICĂ. Rata de incidență stagnează în municipiul Cluj-Napoca

Rata de incidență stagnează în municipiul Cluj-Napoca, astăzi (10.05.2021) rata de incidență este de 1,64 la mia de locuitori.  Cluj-Napoca...

Închide