Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Scenarii după 1 iunie. Beneficii pentru cei vaccinați anti-Covid

Premierul Florin Cîțu spune că accelerarea campaniei de vaccinare își arată deja efectele, deoarece numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 este în scădere. Cîțu spune că, în aceste condiții, s-ar putea renunța la masca de protecție la mare și la munte, iar restaurantele ar putea primi clienți vaccinați chiar până la capacitatea de 100%. De asemenea, ar putea fi permise evenimentele private la care participă oameni vaccinați.

„Vreau să le mulţumesc românilor că am avut o sărbătoare pascală liniştită, fără niciun fel de evenimente. Oamenii au înţeles să respecte regulile în vigoare şi se vede că avem rezultate din ce în ce mai bune în ceea ce priveşte rata de vaccinare”, a spus premierul.

Întrebat ce măsuri s-ar putea aplica de 1 iunie, dacă este atins acest prag, Cîțu a spus: „E clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie”.

„Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte renunţarea la purtarea măştii în aer liber, Cîţu a spus: „Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru, depinde”.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Coronavirus județul Cluj: 147 de cazuri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Cluj au fost depistați pozitiv cu Covid 147 de persoane, arată informarea...

Închide