Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

OFICIAL. Elevii clujeni se întorc în băncile de la școală

Elevii se întorc în în băncile din școlile din județul Cluj. Școlile vor fi deschise după două scenarii, primul scenariu permite tuturor  tuturor preșcolarilor și elevilor să meargă la școală, al doilea scenariu permite doar claselor terminale VIII și a XII-a să meargă fizic la școală.

Scenariu 1 se aplică unităților de învățământ în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori și presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2 se aplică unităților de învățământ în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1/1.000 și dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină și presupune:

  • participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
  • participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Scenariile de funcționare a școlilor:
Scenariul verde – școlile din localitățile care au incidența sub 1 la mia de locuitori se vor redeschide fizic, iar copiii vor merge la cursuri față în față.

Scenariul galben – școlile din localitățile care au incidența de sub 3 la mia de locuitori se vor redeschide, dar nu pentru toate clasele. Mai exact, se vor întoarce în bănci copiii din ciclu primar clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII, dar și copiii care sunt la grădiniță.

Mai jos puteți verifica rata de incidență înregistrată astăzi 04.05.2021 din fiecare localitate din județul Cluj:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Scenarii după 1 iunie. Beneficii pentru cei vaccinați anti-Covid

Premierul Florin Cîțu spune că accelerarea campaniei de vaccinare își arată deja efectele, deoarece numărul de cazuri de infectare cu...

Închide