Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

A dispărut treapta problematică de la WC-ul din Piața Lucian Blaga

Treapta de acces problematică de la WC-ul public din Piața Lucian Blaga a dispărut. Acum și persoanele cu dizabilități pot folosi cu ușurință toaleta.

,,A treia încercare a fost cu succes – avem în sfârșit ACCES în toaleta accesibilă amplasată recent în Piața Lucian Blaga din Cluj-Napoca! 😁🥳♿️
După ce inițial a fost lăsată o treaptă serioasă la intrare, care mai apoi a fost redusa insuficient, într-un final s-a obținut și rezultatul normal și firesc: o intrare în toaletă la nivel cu restul trotuarului, accesibilă tuturor persoanelor (inclusiv utilizatorilor de scaun rulant).
Din păcate a fost nevoie de foarte multă muncă (sesizări, discuții, deplasări în teren) pentru a obține o schimbare atât de măruntă (dar extrem de importantă), încât ne întrebăm, retoric, care sunt șansele de a avea în viitorul apropiat o societate incluzivă și atentă la nevoile tuturor persoanelor?”, au scris cei de la Acces Universal pe facebook.
Reamintim faptul că Piața Lucian Blaga, a fost modernizată în 2020. Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunţa pe atunci faptul că începând din noaptea de 12 spre 13 mai 2020 vor începe lucrările la obiectivul de investiții ,,Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană: reabilitare și extindere zona pietonală piața Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior, strada Emil Isac și amenajare piste de biciclete”, proiect finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 : Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Vaccin. 60.000 de doze de vaccin Janssen vor ajunge mâne în țară

60.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge mâine, 24 iunie a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul...

Închide