Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Boc ne explică cum să nu stăm în trafic o jumătate de zi

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost întrebat la Napoca Live,, Ce putem să facem ca să nu traversăm Clujul în jumătate de zi ci doar într-un sfert de zi?” acesta a spus că transportul în comun este soluția, la fel ca și în alte orașe prospere din Europa.

”Folosim transportul în comun. De vineri folosim transportul în comun. Toată lumea poate să circule gratuit, în fiecare zi de vineri cu transportul în comun. Eu altă soluție nu am găsit. Să vină alți specialiști, să îmi explice cum au făcut alte orașe din lume, care sunt orașe și nu sate, cum au făcut ei cu deplasarea în orașe? Orașele care se respectă, nu orașele care au ambuteiaje și poluare de mori cu zilele. Soluția este cum au făcut în Olanda, Danemarca, Germania, Belgia care au început în anii 70-80 să schime modul de gândire al oamenilor. Ei au ajuns la următoarea concluzie: Oricâte benzi ai crea la mașini, a doua zi toate sunt pline. Dar, dacă nici nu ai unde să faci benzi, cu atât mai mare devine problema. Poți să dărâmi oricâte clădiri să faci de la 2 benzi, la 4, de la patru la opt, tot vor fi pline de mașini”, a declarat primarul Emil Boc la Napoca Live.

Primăria creează soluții alternative de deplasare prin oraș.

,,La concluzia asta au ajuns europenii. Atunci au plecat invers. Ne îmbolnăvim zilnic din cauza poluării și ajungem în spitale, blocajele sunt tot mai mari.  că a crescut nivelul de prosperitate, omul își permite să aibă fiecare mașină, unii au chiar 3 – 4 mașini. În loc să meargă cu o mașină, merg cu 4 mașini. În loc să meargă cu autobuzul, merg cu mașinile. Soluția este invers. Schimbarea modului de gândire este astfel, autoritățile trebuie să creeze soluții alternative pentru transportul în comun, știu că nu se schimbă asta peste noapte.”, a spus Emil Boc, primarul Clujului, la Napoca FM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident între un TIR și o dubă în Dej. Bebeluș transportat la spital

Un accident rutier a avut loc între un autocamion și o autoutilitară. Din informațiile transmise de autorități, se pare că...

Închide