Ultima actualizare: 13.11.2024
Internationale

China vrea Premiu Nobel pentru laboratorul din Wuhan pentru medicină

Ministrul de externe din China a declarat faptul că laboratul din Wuhan ar trebui să primească Premiul Nobel pentru medicină, această declarație este susținută de publicațiile mass-media controlate de guvernul din China, potrivit Fox News.

Doctorul Shi Zhengli, un cunoscut virolog din China, a negat că laboratul din Wuhan ar fi fost sursa coronavirusului, într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru New York Times.

Profitând de interviu, publicaţia chineză Global Times a contactat purtătorul de cuvânt al ministrului de externe, Zhao Lijian, pentru a comenta afirmaţiile lui Zhengli.

„Oamenii de ştiinţă din Wuhan au fost primii care au detectat secvenţa genică a coronavirusului, dar asta nu înseamnă că Wuhan a fost sursa virusului”, a declarat ministerul de externe.

„Dacă prima publicaţie a unei secvenţe de virus este acuzată că ar fi sursa coronavirusului, atunci profesorul Luc Antoine Montagnier, care a descoperit HIV, ar trebui să fie cauza pandemiei globale de SIDA, nu câştigătorul Premiului Nobel pentru medicină”, a mai spus Zhao.

„Faptul că guvernul chinez insistă asupra faptului că Institutul de Virologie din Wuhan merită premiat este un alt indicator că intenţionează să nu schimbe nimic în urma pandemiei”, a scris jurnalistul Jim Geraghty.

De altfel, jurnalistul Jazz Shaw a declarat că prima oară a crezut că este „o glumă proastă”.

Deşi teoria scăpării coronavirusului din laborator a fost respinsă de numeroşi experţi la începutul pandemiei, aceasta a început să fie tot mai discutată după ce Wall Street Journal a dezvăluit un raport al serviciilor de informaţii care afirmă că 3 angajaţi ai Institutului de Virusologie din Wuhan au fost spitalizaţi cu simptome similare celor cauzate de coronavirus încă din toamna lui 2019.

La câteva zile după publicarea raportului de către jurnaliştii de la WSJ preşedintele american Joe Biden a cerut comunităţii de informaţii a SUA să demareze o nouă investigaţie privind originea SARS-CoV-2.

Suspiciunile au devenit şi mai puternice după ce la jumătatea lunii iunie Sky News Australia a publicat imagini video cu lilieci vii ţinuţi în cuşti la Institutul de Virusologie deşi atât autorităţile chineze cât şi misiunea OMS în China au respins că astfel de studii ar fi avut loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Internationale
Parlamentul European a adoptat ,,pașaportul Covid”, când îl vom folosi?

Parlamentul European, a aprobat în cursul zilei de miercuri certificatul digiatl al UE privind Covid-19. Acest pașaport va ajuta persoanele...

Închide