Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Județul Cluj, pe primul loc la Evaluarea Națională 2021 privind notele

Județul Cluj se plasează pe primul loc la nivel național privind notele obținute la Evaluarea Națională din 2021, județul are o promovabilitate 88,60% dintr-un total de 3,829 de elevi candidați.

În județul Cluj a fost o rată de participare la Evaluarea Națională de 95,06%: dintr-un total de 4,028 de elevi înscriși, au participat 3,829 de elevi.

NOTE DE 10:

  • la limba și literatura română au fost înregistrate 43 de note de 10
  • la matematică: 83 de note de 10
  • la limba și literatura maternă: 22 de note de 10.

În total, 15 elevi au încheiat Evaluarea Națională 2021 cu media 10, în județul Cluj.

PUTEȚI CONSULTA NOTELE AICI.

,,Anunţarea primelor rezultate la examenul de Evaluare Naţională din acest an, care plasează Clujul pe primul loc la nivel național, ne oferă un nou motiv de bucurie şi de satisfacţie tuturor celor implicaţi în pregătirea și desfășurarea examenului. Rezultatele trasează, pentru următorii patru ani, parcursul educațional al fiecărui elev din sistemul de învăţământ preuniversitar. Nu mă voi opri în cele ce urmează la dificultatea lui, la noutatea absolută a structurării subiectelor în acest an, deoarece este o temă deja cunoscută, ci doresc să vă adresez tuturor celor care aţi contribuit la această nouă reuşită a învățământului clujean, cele mai calde mulţumiri din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, precum şi sincere felicitări pentru performanţa obţinută și în acest an şcolar.

Îi felicit, în primul rând, pe absolvenţii claselor a VIII-a din toate şcolile judeţului nostru, pentru că au înţeles cât de important este să continuie pregătirea, chiar şi în condiţiile în care rata incidenței cazurilor de îmbolnăvire la nivelul majorității UAT-urilor din județ, a presupus desfășurarea activităților de învățare preponderent online. Implicarea responsabilă, rezolvarea variantelor de antrenament puse la dispoziţie de minister, seriozitatea de care au dat dovadă în toată această perioadă au condus la obținerea de rezultate deosebite.
Îi felicit, apoi, pe toţi părinţii acestor tineri merituoşi, pentru susţinerea oferită propriilor copii, exprimată atât prin colaborarea permanentă cu şcoala, cât şi prin suportul emoţional care a făcut posibilă obţinerea acestor rezultate. Fără efortul părinţilor, fără susţinerea şi grija permanentă faţă de ei, cu siguranţă că nu s-ar fi putut obţine rezultate atât de bune.
Nu în ultimul rând, gândurile mele de recunoştinţă se îndreaptă înspre echipele manageriale ale şcolilor clujene şi înspre toţi colegii mei profesori care au făcut eforturi uriaşe, pentru a se adapta din mers, noilor condiţii de desfăşurare a procesului didactic, prin asigurarea accesului elevilor şi profesorilor la platforme educaționale. Cu sprijinul constant al autorităților publice locale și al partenerilor educaționali am asigurat toate condițiile unui mediu educațional care să genereze performanță.
Cu siguranţă că, asemenea oricărui examen, şi cel de anul acesta a adus zâmbete pe chipurile unora şi lacrimi pe ale altora, dar ceea ce rămâne esenţial este faptul că fiecare elev care a participat la examenul din acest an şcolar îşi va putea urma visul de a–și continua parcursul educațional în învățământul liceal sau profesional, având astfel posibilitatea de a-şi desăvârși procesul dezvoltării personale, în aşa fel încât, peste ani, tinerii noştri să se fi format deja, ca personalităţi armonioase, integre şi pregătite pentru viaţă.
Înca o dată, mulţumiri şi felicitări tuturor celor implicaţi în pregătirea și desfășurarea examenului de Evaluare Naţională 2021!”, a scris Marinela Marc, inspector școlar general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Coronavirus județul Cluj: 5 cazuri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Cluj, au fost depistați 5 persoane infectate cu Covid-19, transmite Instituția Prefecturii...

Închide