Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Când va ajunge populația județului Cluj la 1 milion de locuitori?

Potrivit directorului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Zoltan Coroian, zona metropolitană a Clujului va ajunge la 1 milion de locuitori în aproximativ 10-12 ani în cazul în care ritmul de dezvoltare va fi unul egal cu cel actual.

Populația zonei metropolitane a Clujului se va dubla în următorul deceniu și va ajunge la 1 milion de persoane dacă se menține actualul ritm de creștere, scrie Monitorul de Cluj.

Cluj-Napoca va deveni astfel al doilea oraș al țării cu peste 1 milion de locuitori, după București.

„În acest moment, în miezul zonei metropolitane Cluj, mai exact Cluj-Napoca, comunele Florești, Baciu, Apahida și Gilău putem vorbi de o populație de 500.000 de locuitori. Dacă adăugăm și studenții vom ajunge la 550.000 de locuitori, în timp ce alți 40-50.000 de cetățeni vin în Cluj-Napoca pentru deplasările cu avionul sau la spitale”, a declarat Zoltan Coroian, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj.

În restul țării situația nu este la fel de roz.

Zoltan Coroian a mai declarat faptul că zonele metropolitane din Cluj și București sunt singurele care au înregistrat o explozie de populație, în timp ce alte zone ale țării au valori negative.

„În ultimii 12 ani avem o creștere de aproximativ 5% pe an, în zona metropolitană. Conform unor estimări, în 10-12 ani probabil vom ajunge la 1 milion de locuitori. Din acest motiv trebuie să ne pregătim de acum. Zonele metropolitane din București și Cluj sunt singurele care sunt au populația în creștere, în restul țării este în descreștere”, a declarat Coroian.

SURSĂ: Știrile ProTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, va fi eliberat din închisoare

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea iese din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a admis, joi, cererea acestuia de eliberare...

Închide