Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Cluj-Napoca cea mai rapidă creștere economică din UE din ultimii 20 de ani

Municipiul Cluj-Napoca este orașul cu cea mai mare creștere economică din UE din ultimii două decenii. Informația a fost expusă într-un raport realizat de experții Băncii Mondiale, în baza unor date culese de la Eurostat, informează Radio România Actualități.
Aderarea la Uniunea Europeană a reprezentat o șansă istorică pentru Cluj. Economia orașului a crescut considerabil în ultimele două decenii – spune expertul în dezvoltare urbană al Băncii Mondiale, Marcel Ionescu Heroiu.
“Clujul, în momentul de față, poate lucru puțin cunoscut, este orașul cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană. Eurostat-ul culege date pentru cele mai mari orașe din Uniunea Europeană și dacă ne uităm la perioada în care au fost culese datele, 2000 și 2019, deci într-o generație, PIB-ul Clujului a crescut  de 4,5 ori. În momentul de față, este orașul cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană”, susține Marcel Ionescu Heroiu, potrivit Radio România Actualități.
Nu doar economia Clujului a crescut spectaculos; printre orașele europene cu cea mai mare creștere economică se numără și Bucureștiul, Oradea și Timișoara. Economia românească de azi este mult mai performantă decât cea comunistă. În anul 2019, valoarea exporturilor românești a fost de 25 de ori mai mare decât cea din anul 1990.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. Sarcofagul descoperit în Cluj-Napoca aparține unei familii instărite

Sarcofagul descoperit în urmă cu câteva săptămâni pe Bulevardul 21 Decembrie din Cluj-Napoca, se pare că aparținea unei familii destul...

Închide