Ultima actualizare: azi, 10:08
Naţionale

Cîmpeanu. Tezele de doctorat eliberate în ultimii 30 de ani vor fi verificate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, solicită tuturor universităților să verifice tezele de doctorat emise din 1990 și până în prezent. În special sunt vizate marile centre universitare din Cluj-Napoca, Iași, București.

Ministrul cere elaborarea unei strategii de prevenire și combatere a plagiatului. Această operațiune de verificare al titlurilor vor fi finanțate cu o anumită sumă de bani pentru fiecare teză verificată.

„Solicit universităţilor în care s-au susţinut toate aceste teze de doctorat ca într-un termen rezonabil, un an spre exemplu, să realizeze o analiză a tuturor tezelor de doctorat susţinute în aceste universităţi. Fiecare să-şi analizeze propriile teze, să-şi asume răspunderea şi să declare sub semnătură că au fost analizate şi că sunt sau nu sunt situaţii neconforme rezultate în urma acestei analize. Este nevoie de un efort comun pentru a clarifica aceste acuze care planează de mult timp asupra sistemului de educaţie şi mă refer aici la învăţământul superior, nivel doctoral”, a declarat Sorin Câmpeanu, citat de Antena 3 , cu referire la scandalul plagiatelor.

Ministrul Educației susţine că îşi doreşte ca solicitarea pe care a adresat-o Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), în luna februarie a acestui an, cu privire la realizarea unei strategii de prevenire şi combatere a plagiatului va fi „onorată cât se poate de curând, în aşa fel încât în această toamnă, să putem avea această strategie de prevenire şi combatere a unui fenomen extrem de grav, care afectează foarte mult imaginea sistemului românesc de educaţie”.

La nivel naţional s-au acordat 77.111 de titluri de doctor, peste jumătate dintre acestea fiind eliberate de marile universităţi din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timișoara conform ministrului.

„Punctul de vedere al Ministerului Educaţiei este următorul: nu va fi modificat nimic din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare CNATDCU nimic din metodologiile CNATDCU, am luat act de opiniile exprimate şi ţinem cont de ele, acesta fiind, de altfel şi rolul unui proces de consultare”, a spus Câmpeanu, citat de Antena3.ro

SURSĂ: Antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Organizatorii UNTOLD și NEVERSEA realizează o emisiune pe PRO TV

Emisiunea „Provocare pe care”, realizată pe plaja Neversea de creatorii celor două festivaluri Untold şi Neversea, va fi difuzată din...

Închide