Ultima actualizare: azi, 10:08
Locale

FOTO. Consiliul Județean Cluj, a început amendarea la Tarnița

Consiliul județean Cluj a început controalele pe lacurile Tarnița și Fântânele, persoanele care sunt observate cu ambarcațiuni cu motor care utilizează carburanți fosili, vor fi amendați.
În perioada 31 iulie – 1 august, echipe de specialiști aparținând Consiliului Județean Cluj, împreună cu reprezentați ai Poliției, Jandarmeriei și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, au efectuat o serie de controale tematice pe lacurile Tarnița și Fântânele în vederea depistării ambarcațiunilor care folosesc motoare termice.

𝘼𝙡𝙞𝙣 𝙏𝙞𝙨𝙚, 𝙥𝙧𝙚𝙨𝙚𝙙𝙞𝙣𝙩𝙚𝙡𝙚 𝘾𝙤𝙣𝙨𝙞𝙡𝙞𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙅𝙪𝙙𝙚𝙩𝙚𝙖𝙣 𝘾𝙡𝙪𝙟: ,,𝘖𝘥𝘢𝘵𝘢 𝘤𝘶 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘪𝘯 𝘷𝘪𝘨𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘯𝘰𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘳𝘦𝘨𝘶𝘭𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦, 𝘊𝘰𝘯𝘴𝘪𝘭𝘪𝘶𝘭 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘢𝘯 𝘢 𝘥𝘦𝘮𝘢𝘳𝘢𝘵 𝘢𝘤𝘵𝘪𝘶𝘯𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘱𝘢𝘵𝘳𝘶𝘭𝘢𝘳𝘦 𝘴𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘰𝘭 𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘥𝘳𝘶𝘭 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘰𝘳 𝘻𝘰𝘯𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘨𝘳𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘮𝘰𝘯𝘵𝘢𝘯𝘦, 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘯𝘴 𝘷𝘪𝘻𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘵𝘶𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪. 𝘗𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢 𝘵𝘪𝘮𝘱𝘶𝘭 𝘭𝘰𝘳 𝘭𝘪𝘣𝘦𝘳 𝘱𝘦𝘵𝘳𝘦𝘤𝘶𝘵 𝘱𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘭𝘢𝘤𝘶𝘳𝘪 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘶𝘯𝘶𝘭 𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦, 𝘥𝘢𝘳 𝘴𝘪 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘱𝘳𝘰𝘵𝘦𝘫𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘱𝘳𝘪𝘯𝘤𝘪𝘱𝘢𝘭𝘦𝘪 𝘴𝘶𝘳𝘴𝘦𝘪 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘢 𝘊𝘭𝘶𝘫𝘶𝘭𝘶𝘪, 𝘮𝘪𝘴𝘪𝘶𝘯𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵 𝘨𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘳 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢, 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘪𝘯𝘤𝘢𝘵 𝘵𝘰𝘵𝘪 𝘤𝘦𝘪 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘧𝘰𝘭𝘰𝘴𝘦𝘴𝘤 𝘴𝘶𝘱𝘳𝘢𝘧𝘢𝘵𝘢 𝘢𝘱𝘦𝘪 𝘴𝘢 𝘰 𝘧𝘢𝘤𝘢 𝘯𝘰𝘯-𝘪𝘯𝘷𝘢𝘻𝘪𝘷 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘶”.
Concret, în weekendul recent încheiat, echipele de control au depistat nu mai puțin de 13 bărci și pontoane cu motor care utilizau carburanți fosili. Pentru două dintre acestea au fost întocmite, pe loc, procese verbale de contravenție. Pentru restul, în vederea sancționării corespunzătoare, Consiliul Județean a solicitat Autorității Navale Române – Oficiul de Căpitănie Dej informații referitoare la proprietarii respectivelor ambarcațiuni.
În ceea ce privește cuantumul amenzilor, conform noilor regulamente de navigație recent validate de Ministerul Transporturilor, accesul cu mijloace care utilizează combustibili fosili este sancționat cu sume cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice. Pentru persoane juridice amenzile variază între 25.000 și 50.000 de lei.
În vederea eficientizării măsurilor de monitorizare și control pe cele două lacuri montane, Consiliul Județean va achiziționa în perioada imediat următoare două noi ambarcațiuni, mai multe  camere de filmat în zonele de acces, precum și o autoutilitară. De asemenea, va fi utilizată și o dronă profesională, aflată deja în dotarea instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Razie efectuată de Poliția județului Cluj, aproape 500 de amenzi date

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR  PENTRU COMBATEREA ÎNCĂLCĂRII NORMELOR RUTIERE ȘI ÎN SCOPUL PREVENIRII PRODUCERII ACCIDENTELOR În acest sfârșit de săptămână, polițiștii...

Închide