Ultima actualizare: ieri, 10:01
Locale

ROMÂNIA. Peste 70 de minori sunt internați la ATI din cauza Covid-19

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri, că, marți, la Terapie Intensivă erau internați peste 70 de copii din cauza COVID-19, potrivit Digi24.

“Marți, numărul de copii raportat în secțiile de Terapie Intensivă depășea 70”, a precizat Ioana Mihăilă, întrebată în cadrul unei conferințe de presă despre numărul de copii internați la ATI din cauza Covid-19.

Marți, la ATI erau internați 291 de pacienți cu COVID-19.

Deși numărul copiilor care au COVID și sunt internați în spitale nu depășește în prezent 10 procente, medicii atenționează că odată cu începerea școlii nivelul infectărilor poate crește alarmant, mai precizează aceași sursă citată.

Părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați, a spus luni seara, la Digi24, ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, întrebată dacă părinții ar avea dreptul să se împotrivească intrării la ore a acelor cadre didactice care nu sunt vaccinate. Pe de altă parte, în cazul copiilor cu vulnerabilități la COVID, va fi păstrată posibilitatea de a face școală online, a menționat ministrul sănătății.

Aproape 35.000 de copii cu vârste între 12 și 15 ani s-au vaccinat. Numărul a crescut cu 5.000 față de raportarea precedentă, spunea, duminică, la Digi24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Totodată, a crescut cu 3.000 și numărul vaccinaților din categoria de vârstă 16-19 ani.

Mai exact, avem 34.706 copii cu vârsta 12 și 15 ani vaccinați până în prezent, iar la categoria 16-19 ani este o creștere de la 150.000 la 153.000, a precizat ministrul educației.

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că este foarte probabil ca numărul infectărilor cu coronavirus să ajungă în a doua parte a lunii septembrie la 1.600.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Feleacu intră în scenariu roșu, noi restricții sunt impuse

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a declarat astăzi intrarea în scenariul roșu al comunei Feleacu, noi restricții vor...

Închide