Ultima actualizare: 3.4.2024
Naţionale

Clujenii îndemnați printr-un mesaj Ro-Alert să se vaccineze anti-Covid

Populația din municipiul Cluj-Napoca a primit astăzi un mesaj Ro-Alert prin care au fost informați despre faptul că rata de infectare din România a explodat în ultima perioadă. 

La finalul mesajului, populația este îndemnată să se vaccineze anti-Covid, tocmai pentru a diminua efectul pandemiei de Covid-19 și implicit de a scădea rata de infectare.

„Alertă Extremă! În contextul creșterii accelerate a ratei de infectare la nivel național cu virusul SARS-CoV-2, pentru protejarea sănătății dumneavoastră și a celor din jur, informați-vă din surse oficiale și respectați măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică. Alegeți să vă vaccinați acum împotriva COVID-19! DSU. fiipregatit.ro, vaccinare-covid.gov.ro.”

Colegii de la PortalSM, ne-au confirmat faptul că și în județul Satu Mare, populația a primit astfel de mesaj Ro-Alert cu același tip de mesaj.

Vă reamintim faptul că rata de infectare înregistrată astăzi la nivelul județului Cluj este de 6,54 la mia de locuitori, iar la nivelul municipiului Cluj-Napoca, rata de incidență este de 8.50‰.

Pe raza municipiului Cluj-Napoca, începând de mâine, se vor impune noi restricții care se impun odată cu depășirea ratei de infectare de 7,5‰ de locuitori:

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00 cu anumite excepții.

🔹 se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00. Prin excepție, în intervalul orar 22:00-05:00 operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

🔹 măsurile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

🔹 Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

🔹Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Sălile de sport și de fitness vor fi deschise dar la jumătatea din capacitate, evenimentele private de genul nuntă, botez, majorat se vor putea organiza la jumătate din capacitatea sălii cu maxim 200 de persoane.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Ministrul Educației îndeamnă părinții să se vaccineze anti-Covid

Ministrul Educației: „Părinții care au o foarte frică mare pot face ceva foarte util, să se vaccineze”. Ministrul Educației Sorin...

Închide