Ultima actualizare: Tuesday at 11:16
Locale

Rata de infectare din municipiul Cluj-Napoca a explodat

Rata de infectare din municipiul Cluj-Napoca a explodat în ultima săptămână și a ajuns astăzi 11.10.2021, la 10.35 la mia de locuitori. Situația este la fel de alarmantă și în Florești, unde rata de infectare a ajuns astăzi la 11.08 la mia de locuitori.

Principalele reguli care au intrat în vigoare din 07.10.2021:

-Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00 cu anumite excepții.

🔹 se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00. Prin excepție, în intervalul orar 22:00-05:00 operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

🔹 măsurile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

🔹 Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

🔹Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

➡️ Hotărârea nr. 204 o puteți găsiți AICI.

➡️ Declarația pe proprie răspundere o găsiți AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
ATENȚIE! Noi restricții intră în vigoare de mâine în Florești

Noi restricții vor intra în vigoare pe raza comunei Florești începând de vineri, 8 octombrie, din cauza ratei de infectare...

Închide