Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

,,Prima adopție gay din România”, realizată de un bărbat din Cluj

Una dintre primele adopții făcute de o persoană care declară că este heterosexuală, a fost făcută chiar de un persoană din județul Cluj. Bărbatul este un profesor universitar cu vârstă medie și cu o inteligență peste medie.

“Prima adopție gay din Romania. Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului. Felicit curajul Direcției pentru Protectia Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări. În România, anual, aproximativ 9000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, a declarat Vișinel Bălan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Într-o intervenție în cadrul unei emisiuni de la Antena3, Vișinel Bălan a rectificat, spunând că în România mai există cazuri în care un bărbat homosexual a adoptat un copil.

“Este un bărbat din Cluj care a intrat în procesul adopţiei, şi-a asumat calitatea de părinte gay, iar DGASPC i-a transmis tânărului că legea nu prevede că n-ai dreptul la a da şansa unui copil la o familie. E din categoria greu adoptabili. Înţeleg că are până în 7 ani copilul. Bărbatul este într-o relaţie. Înţeleg că nu este primul caz (n.r. de adopţie gay din România), este primul de care am reuşit eu să aflu. După ce am postat am descoperit că sunt şi alte cazuri care au reuşit.”, a spus Vişinel Bălan.

Cine este clujeanul care a adoptat copilul?

Potrivit Observatornews.ro, bărbatul care a adoptat copilul, este un profesor universitar, de vârstă mijlocie, însă cu o inteligență mult peste medie. Bărbatul a trecut până acum de etapa de atestare, care stabilește dacă poate sau nu să crească un copil ( în această etapă se observă posibilitatea materială, condițiile de locuit, evaluare psihologică, pregătirea parentală). Următoarele etape de care va trebui să treacă clujeanul sunt: potrivirea teoretică făcută de specialist, practica și încuviințarea adopției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Elevă din județul Cluj vaccinată anti-Covid cu vaccin pentru adulți

O elevă de doar 17 ani din județul Cluj, s-a prezentat în cursul zilei de 15 noiembrie la Centrul de...

Închide