Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Elevă din județul Cluj vaccinată anti-Covid cu vaccin pentru adulți

O elevă de doar 17 ani din județul Cluj, s-a prezentat în cursul zilei de 15 noiembrie la Centrul de Vaccinare „Anghel Saligny” din Cluj-Napoca și a cerut să fie vaccinată anti-Covid cu serul Johnson&Johnson, acest ser fiind administrat doar persoanelor de peste 18 ani. Cadrele medicale de la fața locului și-au dat seama de greșeala comisă doar în momentul în care au vrut să îi elibereze adeverința de vaccinare și nu au reușit.

În contextul incidentului care a avut loc în cursul zilei de ieri, 15 noiembrie a.c. în care la Centrul de Vaccinare „Anghel Saligny” din Cluj-Napoca a fost vaccinată o persoana în vârstă de 17 ani și 9 luni cu vaccin Johnson & Johnson, punem la dispoziția opiniei publice clarificările oferite de către Direcția de Sănătate Publică Cluj: „Medicul coordonator al centrului, dr. F. M. a transmis Direcției de Sănătate Publică Cluj o notă de informare privind eroarea administrării vaccinului la o persoana sub vârsta de 18 ani. Din relatarea doamnei doctor reiese că:
– La data de 15.11.2021, la ora 8,00 s-a prezentat o persoană de sex feminin, pe nume S. I. L. pentru vaccinare cu Johnson&Johnson.
Doamna doctor a scanat cartea de identitate pe tabletă cu credențiale Johnson&Johnson iar tableta a indicat că „persoana poate fi vaccinata, nu are nici o doza” situație în care datele au fost transmise și preluate în RENV. S-a continuat cu completarea chestionarului și cu anamneza efectuată de Dr. R. C. (persoana nu a fost întrebată dacă este minoră) apoi s-a continuat cu vaccinarea cu tipul de vaccin Johnson & Johnson. În momentul în care s-a încercat scoaterea adeverinței a apărut mesajul „eroare la salvarea datelor: vaccinul nu a fost adăugat din cauza unor erori; persoanele sub 18 am nu se pot vaccina cu acest produs (Johnson&Johnson)”

În această situație doamna doctor a comunicat Direcției de Sănătate Publică incidentul iar DSP a solicitat punct de vedere de la CNSCBT. Având în vedere precizarea CNSCBT, medicul vaccinator urmează să transmită o notă explicativă prin care să detalieze toată situația, în vederea înregistrării vaccinării în RENV și generării adeverinței de vaccinare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Rata de incidență din județul Cluj, sub 6,50 la mia de locuitori

Rata de incidență din județul Cluj este într-o continuă scădere, astăzi 16 noiembrie, a ajuns la 6,42 la mia de...

Închide