Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

VIDEO. După o întârziere de 5 ani, vom putea circula pe autostradă de la Cluj la Sibiu

Directorul General CNAIR, Cristian Pistol a verificat lucrările pe șantierul lotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda (A10). Iar după o întârziere de aproximativ 5 ani, în luna decembrie 2021, Cluj-Napoca va fi legat de municipiul Sibiu.

“Sunt astăzi aici pentru a vedea care este stadiul lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, în lungime de 24,25 de km.
În funcție de asta urmează să decidem când va putea fi deschisă circulația, ceea ce ar permite deplasarea pe întreaga autostradă Sebeș – Turda (A10).
Deschiderea traficului rutier pe lotul 2 va face utilizabili încă 1,5 km pană la nodul Alba Iulia (lot 1) și cca 3 km până nodul Aiud (lot3).

Vreau să reamintesc un aspect extrem de important, din punctul meu de vedere. În urmă cu o lună, când am preluat mandatul, proiectul lotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, era considerat practic ratat, din cauza întârzierilor și blocajelor. Astăzi putem să vorbim însă despre deschiderea în acest an a acestui lot.

Autostrada Sebeș – Turda (A10) are o lungime de circa 70 km și leagă autostrada A1 (Sebeș) cu autostrada Transilvania A3 (Turda).

Pe un km, în zona dealului Oiejdea, lucrările vor continua până în luna aprilie a anului viitor, perioadă în care, circulația aici, se va desfășură în ambele sensuri, dar pe o cale.

Vreau ca împreună cu colegii de la minister să deblocăm toate proiectele care ani de zile au trenat din diverse motive. Sunt adeptul muncii in echipa si cred ca doar așa putem obține acele rezultate pe care oamenii le așteaptă de la noi.

Vreau să mai adaug doar că în spațiul public apar frecvent discuții legate de infrastructură. Unele pornesc de la interesul justificat al cetățenilor de a beneficia de o infrastructură rutieră europeană, modernă și sigură, pe când altele au ca scop mascarea incapacității unor Antreprenori. Toată lumea trebuie să înțeleagă că intre cele două planuri trebuie făcută o distincție clară” – a declarat Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol.

Date tehnice: A10 Sebeș – Turda – Lotul 2 – 24,25 km – Alba Iulia Nord (Pârâul Iovului) – Aiud (Km 17+000 – Km 41+250)
Valoare: 549.33 mil. lei (fără TVA)
Constructor: Aktor
Contract: Semnat în 14 noiembrie 2014
Termen de finalizare (contractual): Octombrie 2016
Deschidere posibilă: Decembrie 2021
Stadiu fizic: 91,74% la data de 31.10.2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Persoane găsite inconștiente într-o locuință din Florești. Una dintre acestea a decedat

Autoritățile au fost alertate în această dimineață cu privire la faptul că două persoane au fost găsite în stare de...

Închide