Ultima actualizare: Tuesday at 11:16
Locale

VEȘTI BUNE! Se deschide circulația pe lotul 2 din A10, dar cu restricții

Lucrările pe lotul 2 din Autostrada A10 Sebeș-Turda sunt aproape de final, astfel că tronsonul va fi dat în folosință chiar de mâine 30 noiembrie, anunță Viceprim-ministru al României, Sorin Grindeanu. Astfel că de la Cluj-Napoca până la Sibiu se va putea circula în întregime pe autostradă.

„Am fost să verific personal ce se întâmplă pe lotul 2 din autostrada Sebeș – Turda. Azi dimineață i-am chemat la minister pe cei care se ocupă direct, beneficiarul, CNAIR. Având în vedere că mai sunt câteva lucruri minore care pot fi terminate pana mâine (n.r. marți). Mâine după-masă se va da drumul la Lotul 2”, a spus luni Viceprim-ministru al României, Sorin Grindeanu.

„Fără festivisme, fără tăieri de panglici pentru că nu e loc de festivism. Datoria statului față de cetățeni este una mare, de 30 de ani. Am fost, am verificat personal, am luat toate măsurile. Riscam să stăm alte zile bune cu tronsonul închis, deși se poate da drumu la circulație”, a spus Grindeanu.

În unele părți, viteza va fi limitată la 100km/h din cauza faptului că mai sunt unele probleme care necesită rezolvare.

„Dacă nu e nimic care să pună în pericol siguranța celor din trafic, vom da drumul la acest lot, îmi voi asumă acest lucru. Este noaptea minții să ai 25 de kilometri de autostradă gata, să nu îi inaugurezi, să nu cauți o soluție astfel încât pe acel kilometru să existe restricții și să stai cu acest lot până la primăvară când permit lucrările”, a declarat Sorin Grindeanu.

Este vorba despre un kilometru în zona Oiejdea, afectat de aluncări de teren.

Este vorba despre zona Oiejdea, acolo unde, traficul se va desfășura pe unul din sensurile autostrăzii, din cauza unei alunecări de teren. Problema se va putea rezolva doar în primăvara anului 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
ATENȚI! Meteorologii anunță apariția ninsorilor în mai multe județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță intensificări ale vântului și ninsori viscolite în mai multe județe din țară, printre care...

Închide