Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Clujean condamnat la închisoare după ce și-a omorât vecinul de Crăciun

Un clujean de 40 de ani, a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare după ce în urmă cu doi ani, de Crăciun, și-a omorât vecinul care a venit să îl roage să dea muzica mai încet.

Potrivit clujust.ro, un bărbat de 40 de ani din județul Cluj, a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare după ce și-a lovit vecinul care mai apoi a decedat, pentru că cel din urmă a venit să îi spună să dea muzica mai încet. Mai mult decât atât, agresorul este nevoit să plătească pentru cei doi fii ai vecinului 50.000 de euro respectiv 60.000 de euro, daune morale.

Victima a fost lovită de repetate ori iar mai apoi a căzut și s-a lovit cu capul de pardoseală, acesta a fost internat la spital și a rămas în comă pentru aproximativ 3 luni iar mai apoi a decedat.

Prin actul de sesizare a instanţei, s-a reţinut, în esenţă, că ”inculpatul E.E, în data de 26.12.2019, în jurul orei 12.00, pe fondul unui conflict spontan izbucnit în scara blocului de domiciliu, generat de volumul muzicii, ar fi împins-o şi i-ar fi aplicat victimei P.I. o lovitură cu pumnul în faţă, iar aceasta ar fi căzut şi s-ar fi lovit cu capul de pardoseală, suferind leziuni care i-ar fi pus în primejdie viaţa, iar la data de 15.03.2020 victima ar fi decedat, existând legătură de cauzalitate între leziunile cranio-cerebrale cauzate şi deces.”

Instanța a reținut următoarea stare de fapt: ”La data de 26.12.2019, în jurul orei 12.00, inculpatul E.E se afla la locuinţa de domiciliu situată în Gherla,  la un volum mare. Nemulţumit de acest aspect, vecinul său P.I. s-a prezentat la uşa inculpatului cerându-i să dea muzica mai încet, între cei doi iscându-se o ceartă. În acest context, inculpatul i-a aplicat o lovitură cu palma ori pumnul victimei la nivelul feţei, cauzând căderea acesteia peste un suport de haine. Momentul a fost surprins de martorul H.A, care se întorcea de la cumpărături, observând cearta între cei doi, astfel că a mers în cameră, a lăsat cumpărăturile şi a revenit pe hol să vadă ce se întâmplă. A observat astfel martorul cum victima a fost proiectată peste uscătorul de rufe şi apoi la podea. A mers apoi martorul să îi despartă, observând că inculpatul este nervos, iar când s-a apropiat, a fost şi el împins de inculpat, fapt ce i-a determinat dezechilibrarea, iar ochelarii i-au căzut. Şi-a recuperat ochelarii cu ajutorul soţiei inculpatei, după care s-a îndepărtat.

Martora P.G. a auzit la rândul ei cearta şi zgomotul de pe hol, iar când a ieşit din locuinţă l-a observat pe martorul H.A ridicându-se de la podea şi căutându-şi ochelarii. S-a uitat martora în continuare la cei doi vecini care se certau şi la un moment dat, a observat cum inculpatul i-a dat o palmă peste faţă victimei, aceasta nu a căzut, dar s-a dezechilibrat şi s-a dus puţin în spate. Victima a încercat să-l lovească pe inculpat cu mâna dar nu a reuşit, astfel că inculpatul nervos şi înjurând, s-a apropiat de el şi l-a lovit cu pumnul în faţă. În urma acestei lovituri, victima a căzut pe spate şi s-a lovit cu capul de podeaua de ciment. Momentul a fost surprins şi de martorul H.A care a continuat să îi privească pe cei doi, dar nu a reuşit să observe dacă inculpatul l-a lovit sau împins pe P.I. De asemenea, momentul căderii victimei la podea a fost observat şi de martora M.A, care a asistat la cearta de pe hol şi chiar i-a solicitat inculpatului să nu-l bage în seamă pe P.I., dar se afla cu spatele astfel că nu ştie dacă victima a fost lovită sau împinsă.

Persoanele prezente au chemat şi alţi vecini să îi ajute să îl ridice pe P.I. şi l-au aşezat pe un scaun, observând că prezenta sânge pe faţă şi era inconştient, fiind anunţate şi echipele de intervenţie – ambulanţa şi poliţia. Inculpatul nu a realizat starea gravă în care se afla vecinul său, crezând că se preface, sugerându-le celor prezenţi să spună că victima a sărit la el, dar nimeni nu i-a dat importanţă, după cum a declarat martora P.G.

După sosirea echipelor de intervenţie medicală, victima a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă Cluj şi internată la Clinica Neurochirurgie”, potrivit clujust.ro.

Întreaga poveste o găsiți AICI.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident în județul Cluj, a derapat cu TIR-ul și s-a oprit în șanț

Un accident rutier a avut loc astăzi în jurul orei 14:00 pe DN1E60, în jurul localității clujene Dumbrava, potrivit informațiilor...

Închide