Ultima actualizare: Thursday at 12:38
Locale

FOTO/VIDEO. Copil de 14 ani are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea trăi!

Un copilaș din județul Cluj, are nevoie de persoanele cu suflet mare pentru a putea trăi din nou o viață ,,normală”. Acest îngeraș a fost are nevoie de aproximativ 50.000 de euro pentru a putea fi tratat și a-i readuce soarele pe stradă.

Vă prezentăm mai jos povestea Arianei:
Atenție, mai jos găsiți detalii și imagini care vă pot afecta emoțional!

,,Nevoie urgentă de ajutor! 50.000 euro pentru a salva o viață! Vă prezentăm acest suflețel care are 14 ani și un istoric medical dur. În luna iunie, aproape de terminarea școlii (Ariana a terminat anul școlar cu bursa de merit), a început să acuze ocazional unele dureri de cap și de ochi. În urma controlului de rutină a apărut o suspiciune de presiune intercraniana, mai exact cum că ar fi vorba de o tumoare pe creier care apasă pe fundul de ochi. După reconsultul a încă doi medici oftalmologi pentru a cere și alte păreri s-a efectuat și un RMN de control, în urma căruia s-au depistat 2 tumori, nu doar una, o hidrocefalie secundară activă și o suspiciune de neurofibromatoza de tip 2, fiind nevoie de consult neurochirurgical de urgență. După consultul unui medic neurochirurg s-a decis internarea de urgență în vederea intervenției chirurgicale, altfel Ariana rișcaintre în comă sau să facă stop cardio-respirator dacă se mai amâna intervenția câteva zile sau dacă nu s-ar fi descoperit problemele la timp. Din data de 1 iulie și până în data de 3 septembrie, Ariana și cu mama ei au fost internate la spitalul de neurochirurgie din Cluj, timp în care Arianei i s-au făcut 5 intervențîi chirurgicale pe creier deoarece în urma primei intervențîi au apărut complicațîi.
Datorită poziționării tumorii celei mari într-o zonă extrem de sensibilă neurochirurgic, medicul a optat pentru extracția parțială a tumorii (pentru a nu provoca leziuni neurologice majore), mai apoi să fie supusă radiochirurgiei stereotactice cu raze Gamma Knife sau Cyber Knife în străînătate, raze care nu sunt atât de invazive și nici nu presupun riscuri pentru viitor, însă procedura este foarte scumpă și ea având 2 tumori, costurile se vor dubla. Datorită edemelor produse în urma operației s-a produs o hidrocefalie obstructivă. S-au încercat diferite proceduri de drenare, însă fără nici un rezultat favorabil, fiind nevoie în final de montarea unui drenaj ventriculo-peritoneal, mai exact un tub de drenaj din creier până în peritoneu, pe sub piele, pentru a evita presiunea asupra întregului creier. Mai exact lichidul cefalorahidian care se produce și nu se drenează de către organism în mod normal, se drenează prin acest tub în peritoneu, iar de acolo este absorbit de organism. În urma intervenției de extracție a tumorii Ariana a rămas fără auz, însă pentru asta există doar o singură soluție, mai exact un implant în trunchiul cerebral care se realizează doar în Italia iar costurile sunt enorme.
De asemenea, în urma tuturor intervențiilor s-au produs edeme care au declanșat câteva crize epileptice, Ariana urmând în momentul de față și tratament anticomițial, care fi monitorizat de un medic neurolog o perioadă de acum înainte pentru a evita apariția altor crize epileptice. fi nevoie de o perioadă lungă de terapii de recuperare pt că în momentul de față Ariana are deficiențe de mobilitate, de echilibru, mușchii sunt atrofiați, a slăbit peste 13 kg în aceasta perioada, are tulburări de deglutiție (nu poate mânca și înghiți orice) și vorbește foarte greu din cauza că are semiparalizie facială bilaterală, buza de jos e căzută și trebuie să o țină cu degetul pentru a sta închisă. Vede dublu și în ceață și folosim zilnic lacrimi artificiale și diferite picături și geluri pentru a evita uscarea corneei.. Și cum toate astea nu ar fi suficiente, mai trebuie făcute și analizele genetice pentru a confirma / infirma suspiciunea de neurofibromatoza de tip 2, o boală genetică care poate declanșa apariția altor tumori în alte zone ale corpului, lucru care trebui monitorizat constant și periodic dacă se confirma diagnosticul.
În momentul de față Ariana face 4 terapii acasă: kinetoterapie, terapie Vojta, masaj orofacial și de tonifiere și logopedie. Zilele viitoare ar fi trebuit să se reinterneze pentru că plaga frontală, de la atâtea tăieturi și cusături nu s-a închis și e nevoie de o sutură secundară pentru a evita un risc crescut de infecțîi, însă din cauza rătei de incidență a persoanelor pozitive Covid-19 din Cluj s-a decis amânarea internării, iar mama continuă să îi facă pansamentele speciale zilnice sub indicația și monitorizarea medicilor(on-line), în speranța că plaga se închide și fără să fie nevoie de sutură. După ce plaga frontală se închide, Ariana trebuie transportată de urgență la București pentru un consult de specialitate în vederea efectuării acelor raze speciale de care are atâta nevoie să scape de pericolul vital, adică stoparea creșterii tumorilor. Abia după acel consult se știi cu exactitate unde anume vor fi trimiși părințîi cu Ariana pentru aceasta procedura.

În
Turcia procedura cu raze Gamma Knife sau Cyber Knife, se estimează aproximativ la 20.000 Euro, dar fiindcă Ariana are 2 tumori costurile se dublează. În Germania costurile sunt mult mai mari! Pe lângă asta mai sunt și costurile de cazare și transport, atât pentru ea cât și pentru mama ei, suma de care este nevoie se ridică în jur de 25.000 Euro. După tratamentul cu Gamma Knife sau Cyber Knife vor urma analizele genetice pentru a confirma / infirma suspiciunea diagnosticului de neurofibromatoza de tip 2, iar mai apoi, pentru Arianapoată auzi din nou trebui transportată în Italia, unde urma procedura de implant în trunchiul cerebral, o procedură dificilă și costisitoare financiar , de asemenea! Pe lângă toate astea, din momentul în care a ajuns acasă de la spital, așa cum am menționat mai sus, Ariana a început 4 tipuri diferite de terapii de recuperare, terapii care vor trebui continuate cel puțin un an de zile. Este foarte greu! Totuși, Ariana nu și-a pierdut speranța și speră în continuare să-și recupereze viața pe care a avut-o cândva, iar acest lucru fi posibil doar cu ajutorul dvs”, au transmis cei de la Asociația ..Ștergem Lacrimi”.

Cum puteți ajuta?

Cazul ,,Ariana”.
Donații online cu cardul sau prin PayPal se pot face accesând acest link:
Denumire entitate: ASOCIAȚIA STERGEM LACRIMI.
Cod de înregistrare fiscală: 40472193
Raiffeisen Bank, Sucursala Floreşti, jud. Cluj
Cont lei: RO35 RZBR 0000 0600 2074 5056
Cont euro: RO83 RZBR 0000 0600 2074 9236 , cod Swift: RZBRROBU.
Cont usd: RO29 RZBR 0000 0600 2088 1837,
cod Swift: RZBRROBU.
paypal@stergemlacrimi.ro
Direcționează 20% din impozitul pe profit ( persoane juridice )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Clujean condamnat la închisoare după ce și-a omorât vecinul de Crăciun

Un clujean de 40 de ani, a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare după ce în urmă cu...

Închide