Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

FOTO/VIDEO. Polițiștii au ieșit să protesteze în fața Prefecturii Cluj

La protestul din fața Prefecturii Cluj au participat câteva zeci de agenți de poliție din cadrul Penitenciarului Gherla. Aceștia au protestat pentru acordarea tranșelor de salarizare, prevăzute în Legea unitară a salarizării. Agenți de poliție nu au primit tranșele din cauza unei ordonanțe de urgență.

Această lege unitară a salarizării pe sistemul bugetar se aplică… la unii da, la alții ba. De exemplu, la medici s-au dat toate tranșele de salarizare care trebuiau să se termine la 1 ianuarie 2022, la noi s-au acordat două tranșe și s-au anulat apoi prin ordonanțe de urgență. Nu neapărat de salariu este problema, e problema de sporuri, dac- s-ar aplica legea salarizării am scăăa de aceste sporuri, toată lumea spune că avem sporurile mari, asa ar rămâne maxim 30 la sută sporuri, restul ar fi salariul”, a spus Florin Mureșan, președintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare, filiala Gherla.

Polițiștii nu mai doresc să fie discriminați și solicită aplicarea Legii salarizării de la care au fost omiși anul trecut. S -a omis o ordonanță de urgență prin care acestora nu li s-a acordat dreptul cuvenit prin lege, și ne este teamă că și anul viitor vom fi omiși de la plata etapizată”, ne-a declarat și Bruckental Ioan Andrei, președintele Sindicatului Europol, filiala Cluj.

Protestele polițiștilor se vor muta, din 16 decembrie, la Ministerul de Interne, iar din 17 decembrie la sediile partidelor din actuala coaliţie de guvernare.

SURSĂ: Transilvania Reporter

SURSĂ FOTO: Dan Bodea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Județul Cluj va avea din nou prefect din partea PNL, cine va fi numit?

Luni seara, liderii PSD, PNL și UDMR s-au întâlnit pentru a împărți funcțiile de prefecți din județele României. Aceștia au...

Închide