Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Județul Cluj va avea din nou prefect din partea PNL, cine va fi numit?

Luni seara, liderii PSD, PNL și UDMR s-au întâlnit pentru a împărți funcțiile de prefecți din județele României. Aceștia au reușit să ajungă la un numitor comun după negocieri care au durat trei ore.

Surse participante la discuțiile din Coaliție au declarat pentru Digi24.ro că ședința în care s-au împărțit prefecții a fost una tensionată, existând contre pe mai multe județe. PNL și UDMR și-au disputat județul Cluj. UDMR a vrut să își păstreze prefectul, însă în cele din urmă acesta a ajuns la PNL. Fața de varianta inițială a discuțiilor, PSD a renunțat la un prefect și va avea 20. Social democrații vor numi prefectul Capitalei, potrivit sursei citate mai sus.

Cum s-au împărțit prefecții

PSD: Bacău, Bistrița Năsăud, Brăila, Caraș, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, București.

PNL: Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui.

Încă nu s-a decis cine va ocupa funcția de prefect al județului Cluj însă cel mai probabil Irina Munteanu. actualul subprefect al Clujului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Copil de 14 ani din Sălaj, împușcat. A fost confundat cu un animal sălbatic

Un copil de 14 ani, din comuna Măerişte, județul Sălaj, a fost împuşcat accidental, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o pădure,...

Închide