Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Peste 200 de elevi clujeni relocați, părinții au ieșit să protesteze

Zeci de părinți au protestat azi dimineață în fața Școlii Agârbiceanu împotriva deciziei de relocare a claselor în care învață copiii lor în clădirea Colegiului Anghel Saligny.

𝗠𝘂𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮̆ 𝟴 𝗱𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝟭𝟮 𝗰𝗹𝗮𝘀𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗴𝗮̆𝘁𝗶𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝘀̦𝗰𝗼𝗹𝗶𝗶 𝘀̦𝗶 𝗮𝗳𝗲𝗰𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟮𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶 𝘀̦𝗶 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗹𝗼𝗿.

Direcțiunea speră să rezolve astfel problema supraaglomerării cu care școala se confruntă de mai mulți ani și care a dus la scurtarea orelor din clasele primare la 40 de minute și la studiul în două schimburi.

De cealaltă parte, părinții spun că nu au fost informați în legătură cu posibilitatea relocării în momentul înscrierii în clasa pregătitoare, că au primit informații oficiale privitoare la mutare în urmă cu o săptămână pe Whatsapp și, mai ales, că cele câteva criterii prin care s-a stabilit care clase rămân și care pleacă au fost incorecte.
Consiliul Administrativ a decis că vor rămâne în școală clasele pregătitoare cu numărul cel mai mare de copii cu frați sau surori în clase mai mari, clasele în care sunt copii de dascăli sau copii cu dizabilități. Nu s-a ținut cont în schimb de adresa familiilor.

Astfel s-a ajuns în situația greu de acceptat în care 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶 𝗰𝗲 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗶𝗲𝘀𝗰 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗿𝘂𝗺 𝗱𝗲 𝘀̦𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮 𝗔𝗴𝗮̂𝗿𝗯𝗶𝗰𝗲𝗮𝗻𝘂 𝘀𝗮̆ 𝗳𝗶𝗲 𝗺𝘂𝘁𝗮𝘁̦𝗶 𝗹𝗮 𝗔𝗻𝗴𝗵𝗲𝗹 𝗦𝗮𝗹𝗶𝗴𝗻𝘆, 𝗶̂𝗻 𝘁𝗶𝗺𝗽 𝗰𝗲 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶 𝗰𝗲 𝘀-𝗮𝘂 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝘀 𝗹𝗮 𝘀̦𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮̆ 𝗰𝘂 𝘃𝗶𝘇𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗳𝗹𝗼𝘁𝗮𝗻𝘁 𝘀𝗮̆ 𝗿𝗮̆𝗺𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗮 𝗰𝘂𝗿𝗲𝗻𝘁𝗮̆.
Copii care veneau singuri la Școala Agârbiceanu de la blocurile din jur vor trebui conduși cu mașina spre noua locație, ceea ce nu va face decât să înrăutățească și mai mult traficul de coșmar din Mărăști.
Situația e cu atât mai frustrantă pentru părinți cu cât Școala Agârbiceanu a trecut recent printr-un amplu proces de reabilitare și extindere și a fost prezentată drept model de bune practici în ceea ce privește gestionarea infrastructurii educaționale.
Cu toate acestea, se pare că extinderea nu a fost suficientă pentru a rezolva problemele ce țin de supraaglomerare.
Lucrul acesta nu ar trebui să ne mire. De ani buni, 𝗰𝗿𝗶𝘇𝗮 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗶̂𝗻 𝗰𝗿𝗲𝘀̦𝗲 𝘀̦𝗶 𝗴𝗿𝗮̆𝗱𝗶𝗻𝗶𝘁̦𝗲 𝗮 𝗮𝗻𝘂𝗻𝘁̦𝗮𝘁 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗶𝘂𝗻𝗲𝗮 𝗽𝗲 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗹𝗮𝘀𝗲𝗹𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿𝗲, iar în condițiile în care nu s-au luat măsuri suficiente la timp era inevitabil să se ajungă aici.
Deși l-am auzit pe Domnul Primar în fiecare ședință de Consiliu Local din ultima vreme prezentând renovarea și extinderea unor școli drept construire de școli noi, adevărul este că 𝗶̂𝗻 𝗖𝗹𝘂𝗷 𝗻𝘂 𝘀-𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗶𝘁 𝗻𝗶𝗰𝗶𝗼 𝘀̦𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮̆ 𝗻𝗼𝘂𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝘂𝗹𝘁𝗶𝗺𝗶𝗶 𝟮𝟬 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶, iar acest lucru începe să se simtă din ce în ce mai acut.
Singura soluție pentru evitarea unor situații precum cea de azi este construirea de școli în cartierele noi ale orașului.
SURSĂ: Alexandra Oană Consilier Local din partea USR-Plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Un clujean s-a urcat băut la volan și s-a ales cu dosar penal

Polițiștii Biroului Rutier Cluj au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 57 de ani, din municipiul...

Închide