Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO. Tone de deșeuri scoase din Someș din zona Cluj-Napoca

Cei de la Apele Române Someș-Tisa, au demarat o acțiune de igienizare al Someșului, în cadrul acțiunii, au reușit să curețe râul scoțând tone de deșeuri din apă.
,,În această perioadă, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj intervin din nou pentru curățarea râului.
Situația în care se prezintă albia râului reprezintă rezultatul gestionării ineficiente a regimului deșeurilor în comunitățile riverane. Este vorba despre deșeuri istorice, adunate de-a lungul anilor, un semnal de alarmă la modul în care noi, oamenii, tratăm mediul înconjurător. Ne-am făcut curățenie în case și în curți, dar aruncăm gunoaiele în râu, ignorând faptul că acesta reprezintă sursa noastră de sănătate.
Pentru îmbunătățirea situației este necesară o schimbare majoră în plan comportamental.
Menţinerea unui râu curat va putea fi realizată numai prin acţiuni de prevenire a depozitării necontrolate a deşeurilor în zona din amonte de municipiul Cluj-Napoca, îmbunătăţirea sistemului de colectare a deşeurilor la nivelul localităților prin servicii de salubrizare reale şi eficiente, implementarea colectării selective, acțiuni de educare și conștientizare publică etc.
Dincolo de aceste principii ce decurg din managementul deşeurilor şi sunt în aria de competență a autorităților, să păstrăm apele curate este responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, au transmis reprezentanții Apelor Române Someș-Tisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ofițer la un pas să fie omorât de un deținut de la Penitenciarul Gherla

În data de 23.12.2021, deținutul Cristian S. a încercat să-l înjunghie pe șeful de secție cu un cuțit improvizat și...

Închide