Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

Mânuța unui băiețel de 2 ani salvată de medicii de la Spitalul Județean din Cluj

Medicii de la secția de Chirurgie Plastică și Reparatori din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj au avut o noapte tumultoasă, aceștia au reușit să salveze mâna stângă a unui copil de doar 2 ani și 7 luni după ce acesta și-a secționat mânuța cu un obiect ascuțit.

Intervenția a fost realizată de o echipă multidisciplinară, coordonată de medicul chirurg Claudiu Filip, noul șef al Secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie din SCJU Cluj.

„Doresc să mulțumesc întregii echipe care a contribuit la intervenția chirurgicală. Suntem în etapa în care reconstruim echipa Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, reușind, cu un efort susținut, să acoperim toate urgențele. La 12 ore după intervenția care a durat aproximativ trei ore, evoluția micuțului pacient este favorabilă. A fost foarte important să intervenim în timp scurt pentru a preîntâmpina alte complicații care ar fi putut duce la pierderea degetului. Copilul va trebui urmărit în timp și va parcurge un program de recuperare a funcționalității mâinii la care s-a intervenit chirurgical”, a declarat dr. Claudiu Filip.

Medicul chirurg a mai precizat că micuțul a intrat în sala de operație la 15 minute din momentul în care a ajuns în spital. Intervenția chirurgicală a constat în revascularizarea degetului arătător, reparația oaselor, tendoanelor, nervilor și arterei digitale de la mâna stângă a copilului.

Micul pacient a fost adus de urgență din Șimleu Silvaniei la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, după mai multe încercări de a fi transferat la alte spitale din Cluj-Napoca și Târgu Mureș, potrivit ȘtiriMed.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Accident rutier în Ciurila, un șofer beat a acroșat o femeie

Polițiștii au fost sesizați în jurul orei 13.30, pentru a interveni la un accident de circulație produs pe strada Bisericii...

Închide