Ultima actualizare: 22.9.2022
Locale

Minoră de la un cămin din Cluj, acuză că a fost hărțuită de un pedagog

O elevă de doar 15 ani de la căminul Colegiului de Servicii în Turism Napoca din Cluj-Napoca, acuză că a fost hărțuită de pedagog, potrivit Știri de Cluj.ro 

”La căminul Colegiului de Servicii în Turism Napoca din Cluj-Napoca, în 11 Ianuarie, un bărbat, pedagog al căminului, pe nume C.C., a făcut avansuri unei minore de 15 ani. A chemat-o în biroul pedagogilor, a încuiat ușa, i-a oferit un loc pe patul pe care stau pedagogii, a tras jaluzeaua la geamul ușii biroului.

Pedagogul, un bărbat pe la 40 de ani, i-a făcut avansuri fetei. Fata l-a refuzat constant, vorbea tare, sperând să o audă elevii care stăteau pe scări lângă birou, dar nu au auzit.

Într-un final, nereușindu-i avansurile, pedagogul a spus că o lăsa pe minora să plece din biroul încuiat, dacă se va revanșa data viitoare. Fata, fără alte opțiuni, i-a spus că da, ca să o lase să plece, și pedagogul a descuiat ușa.

Lucrul asta s-a aflat de către direcțiune, directorul concediind ulterior pedagogul. Părinții minorei în cauza au spus ca vor depune plângere, dar directorul a încercat să îi convingă să nu depună.

Acum, 17 ianuarie, directorul a luat hotărârea de a-l reangaja pe C.C. ca pedagog al căminului.

Am apelat la voi sperând sa evit o posibila tragedie”, a relatat pentru sursa citată mai sus, prietena fetiței

O anchetă a fost deja începută însă în absența vinovatului

Potrivit directorului de la cămin și colegiu, Anghel Todea, o anchetă a fost deja începută însă fără implicarea autorităților și în absența pedagogului acuzat de monstruozitate.

”Am făcut verificări despre acest aspect, dar ce a spus fata nu pot spune, încă nu am finalizat cercetările, pentru a vedea dacă se confirmă cele spuse de ea.

Facem verificări pentru a vedea dacă se adeveresc cele spuse de tânăra elevă. Pedagogul la care faceți dvs. referire este supraveghetor de noapte. Se ocupă să se respecte regulamentul intern al căminului.

La anchetă, acesta a spus că nu a făcut nimic și că acuzele aduse din partea fetelor nu ar fi adevărate.

Din câte am observat eu, a reieșit că le-a permis cam multe fetelor și acestea au interpretat astfel greșit unele vorbe și unele comportamente ale acestuia.

Nu putem spune că este nevinovat sau vinovat. Nu am mai avut probleme cu el la locul de muncă, pentru a le da dreptate fetelor.

Ce pot spune acum e că nu și-a îndeplinit atribuțiile și le-a lăsat mai libertine pe eleve. Acesta au simțit că își permit mai multe lucruri”, a relatat directorul pentru Știri de Cluj.ro.

Părinții fetei nu au depus plângere împotriva pedagogului: ”Am avut o discuție cu părinții fetei și au înțeles aceste lucruri. Și anume că fata a avut mici abateri, pe care nu le aflaseră de la început. Nu au depus plângere”, a mai adăugat directorul.

SURSĂ: Știri de Cluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Turda, Gherla și alte localități din județul Cluj au intrat în scenariul roșu

CNSU a emis astăzi 18 ianuarie o nouă hotărâre prin care orașul municipiul Turda, municipiul Câmpia-Turzii, municipiul Gherla, comuna Ceanu-Mare,...

Închide