Ultima actualizare: 15.11.2023
Locale

Spitalul Regional din Cluj a primit undă verde din partea Camerei Deputaților

Astăzi, marți, 15 februarie, în cadrul plenului Camerei Deputaților, a fost adoptat legea pentru contractul de finanțare a Spitalului Regional de Urgență Cluj, dintre România și Banca Europeană de Investiții.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare aprobarea Contractului de finanţare (Spitalul Regional de Urgenţă Cluj) dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 11 noiembrie 2021 şi la Luxemburg la 15 noiembrie 2021. Conform contractului de finanţare, împrumutul B.E.I. în valoare de 305 milioane euro reprezintă aproximativ 67% din costul net aferent obiectivului Spital Regional de Urgenţă Cluj. Diferenţa de aproximativ 150,4 milioane euro (33%) din costul total net, la care se adaugă taxele şi impozitele aferente proiectului, se vor asigura de partea română din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, informează G4Media.ro

Proiectul va fi realizat pe o perioadă de 7 ani, respectiv 2020-2026, data finală de disponibilizare a împrumutului fiind de până la 72 de luni de la data semnării contractului de finanţare. Conform contractului de finanţare, împrumutul poate fi tras în maxim 30 de tranşe, valoarea minimă a unei tranşe fiind de 10 milioane euro.

Implementarea Proiectului va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii, în calitate de agenţie de implementare (Promotor), acestuia delegându-i-se întreaga autoritate şi responsabilitate privind realizarea Proiectului şi utilizarea fondurilor alocate. Ministerul Sănătăţii va implementa Proiectul printr-o Unitate de implementare constituită în cadrul acestuia. Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii vor încheia un Acord Subsidiar, prin care vor stabili drepturile şi obligaţiile părţilor în ceea ce priveşte aplicarea prevederilor Contractului de finanţare şi realizarea Proiectului.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat, Senatul fiind for decizional pe această propunere legislativă.

SURSĂ: G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Târgul de Mărțișor se întoarce anul acesta în municipiul Cluj-Napoca

După o pauză de aproximativ 2 ani, Târgul de mărțișoare de la Cluj-Napoca se întoarce anul acesta, începând din 23...

Închide