Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

4 avantaje ale lentilelor de noapte

Ce sunt lentilele de noapte și ce avantaje au?

Miopia este una dintre cele mai răspândite afecțiuni oculare din întreaga lume. De-a lungul timpului, medicii oftalmologi au căutat diverse modalități pentru a ameliora simptomele miopiei și pentru a-i ajuta pe pacienți să obțină o vedere clară.

Ochelarii și lentilele de contact reprezintă două dintre modalitățile comune de corecție a vederii. Însă, puține persoane au auzit despre avantajele pe care le pot avea optând pentru lentile de noapte. În cele ce urmează, află care sunt beneficiile aduse de această metodă de corecție.

Vedere clară pe tot parcursul zilei

Gama de lentile de noapte reprezintă o metodă de terapie refractivă modernă care poate corecta miopia și astigmatismul.

Lentilele de noapte se poartă pe timpul nopții și datorită corecției efectuate asupra corneei în timpul somnului, se va obține focalizarea corectă a imaginilor. Astfel, cu ajutorul lor, te vei putea bucura de o vedere clară pe tot parcursul zilei, fără a mai fi nevoie să porți ochelari sau lentile de contact.

Confort

Corecția vederii cu lentile de noapte îți asigură mai mult confort decât purtarea de ochelari sau lentile de contact. Vei putea desfășura activități precum sportul fără ca ochelarii să îți stea în cale și nu te vei mai confrunta cu ochi iritați din cauza lentilelor.

Nu uita că pentru a-ți achiziționa tipul acesta de lentile de noapte, este necesar să vizitezi o clinică de oftalmologie Cluj, întrucât fiecare pereche de lentile este personalizată după caracteristicile corneene ale fiecărui pacient în parte.

Fără intervenții chirurgicale și fără riscuri

Lentilele de noapte pot fi folosite chiar și de o parte dintre pacienții care nu sunt eligibili pentru intervențiile chirurgicale de corecție a miopiei. Așadar, dacă din diverse motive nu îți sunt recomandate aceste intervenții, dar vrei să scapi de ochelari, specialistul în oftalmologie Cluj ți-ar putea recomanda lentilele de noapte.

Există, bineînțeles, și situații în care acest tip de corecție nu este recomandată, dar acest aspect îl va decide medicul oftalmolog în urma unor investigații amănunțite.

Potrivite chiar și pentru copii

Conform ultimelor studii în domeniu, tipul acesta de corecție se poate recomanda chiar și copiilor de peste 7 ani, cu scopul de a stopa evoluția miopiei. Rezultatele studiilor au demonstrat că miopia copiilor care au purtat lentile de noapte a evoluat mult mai puțin decât în cazul copiilor care au purtat ochelari de vedere.

Așadar, dacă tu sau copilul tău vă confruntați cu miopie sau astigmatism, merită luate în considerare lentilele de noapte, datorită avantajelor menționate anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
S-a deschis sezonul estival la cel mai căutat ștrand din nordul țării. Anul trecut a avut peste 300.000 de turiști

1 Mai este data clasică de deschidere a sezonului estival pentru majoritatea locațiilor de petrecere a timpului liber și de...

Închide