VIDEO. Grevă şantierul Autostrăzii Sebeș -Turda. Angajații uneia dintre firmele care execută lucrări pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda și care a subcontractat realizarea terasamentelor de la antreprenorul general, firma Aktor, au intrat luni în grevă din cauza plăților restante și a lipsei materialelor, anunță G4Media.ro. 

Reprezentanții Marcotim Impex SRL Ciucea spun că este vorba despre facturi de 4,5 milioane lei, neplătite de către contractant și de alte aproximativ 3 milioane de lei reprezentând lucrări care urmează să fie facturate.

Angajații firmei s-au adunat dimineață în fața organizării de șantier de la Beldiu (județul Alba). Tot acolo au fost aduse și o parte din utilaje. Peste drum de locul în care s-au adunat oamenii se află birourile antreprenorului Aktor. Reprezentanții antreprenorului general au declarat pentru G4Media.ro că vor prezenta un punct de vedere abia după ce se vor întâlni cu subcontractorul și au promis că vor reveni cu informații.

Grevă pe şantierul Autostrăzii Sebeș -Turda.

Șeful de șantier care reprezintă Marcotim Impex SRL Ciucea, Mircea Rotar, susține că în ultima perioadă nu au mai primit material (pământ și balast) pentru a continua lucrările de terasamente și că, în ciuda faptului că a trimis notificări la CNAIR, DRDP Cluj și Aktor, nu a primit niciun răspuns, până vineri, data până la care ceruse explicații pentru această situație.

 

Firma așteaptă acum cu 80 de utilaje și aproximativ 100 de oameni să primească material pentru a continua lucrările.

Potrivit Asociației „Pro Infrastructură”, CNAIR a redus drastic plățile lucrărilor efectuate. Dacă în teren avansul lucrărilor a fost de aproximativ 10 puncte procentuale (până la aproximativ 60%), stadiul financiar este doar de 48,59% (în octombrie).

Mai multe detalii, pe G4media.ro.