Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Cardiologii clujeni pun bazele primului registru post-infarct miocardic acut, pentru prevenirea insuficienței cardiace, din România

Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca a câștigat un proiect cu finanțare norvegiană de 2,5 milioane de euro care prevede înființarea primul registru din România post-infarct miocardic acut, pentru prevenirea insuficienței cardiace.

Doctorul Adrian Iancu de la Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca, susține că proiectul este unul de importanță strategică națională.

”Vrem să înființăm primul registru post-infarct miocardic, de monitorizare a a supraviețuitorilor unui infarct miocardic acut, proiect care implică o colaborare între Institutul Inimii Cluj-Napoca, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara și Spitalul Județean de Urgență Oradea. Ne dorim să punem punem bolnavii cu infarct miocardic acut într-o platformă, să facem analize stastistice și să urmărim factorii de risc. De asemenea, vrem să vedem ce anume a determinat această boală, cum putem preveni repetarea ei, deoarece sunt bolnavi care, după un an, mai fac un infarct”, a precizat medicul clujean.

Proiectul prevede și achiziționarea unui RMN special pentru inimă, în valoare de un milion de euro, pentru Institutul Inimii ”Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca și un dispozitiv, o inimă artificială, pentru pacienții care au suferit un infarct.

În proiect sunt partenere și instituții din Norvegia.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. Grevă pe şantierul Autostrăzii Sebeș -Turda. Lucrările oprite și utilaje blocate

VIDEO. Grevă şantierul Autostrăzii Sebeș -Turda. Angajații uneia dintre firmele care execută lucrări pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda și...

Închide