Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Delegație importantă din Republica Moldova la întâlnirea de la Cluj cu Comisarul European pe Inovare și Tineret, Marya Gabriel

Delegație importantă din Republica Moldova la întâlnirea de la Cluj cu Comisarul European pe Inovare și Tineret, Marya Gabriel.

În perioada 4-7.03.2020 are loc la Cluj-Napoca un eveniment sub coordonarea Consiliului Europei, cu participarea Comisarului European – Marya Gabriel (Inovare și Tineret). La activități vor participa și delegații din Republica Moldova, care doresc astfel să obțină expertiza europeană necesară unui viitor prosper.

Primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, va lua cuvantul în cadrul plenarei Startup Innovation Camp 2020, alături de Comisarul European și Emil Boc. Ambros va evidenția modul esențial în care institutiile statului român și cele europene se implică în democratizarea societății situate la stânga Prutului.

Moldovenii sunt convinși de altfel că viitorul lor prosper este legat de cadrul UE. Delegația lor este condusă de fostul președinte al Grupului de Inițiativă Basarabeană Cluj, Andrei Harin.

Evenimentul este unul de amploare și ca număr de participanți. La Cluj se vor afla și reprezentanți ai orașelor care au primit titlul de Capitale Europene ale Tineretului, în ultimii 10 ani, precum și experți din universități și centre de cercetare.

Vor fi prezenți aici și reprezentanți ai orașelor europene implicate în inițiativele startup Cities Initiative și City Science Initiative.

Evenimentul este semnificativ și pentru organizațiile de tineret. Și la acest nivel, Grupul de Inițiativă Basarabeană este implicat.

Delegație importantă din Republica Moldova la întâlnirea de la Cluj cu Comisarul European pe Inovare și Tineret, Marya Gabriel

”Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel este astăzi la Cluj-Napoca, alături de reprezentați ai Comisiei Europene din diferite Direcții Generale implicate în gestionarea fondurilor europene alocate pentru dezvoltare sustenabilă, inovare, startup-uri, tineret și instrumente digitale.

Prezența Comisarului European Mariya Gabriel și organizarea acestui eveniment reconfirmă profilul Clujului de hub european al inovării și de puternic susținător al dimensiunii de start-up city. Ca administrație locală ne asumăm acest rol de conector al nevoilor cu resursele, pentru a crește potențialul de inovare al orașului.

Avem, la Cluj-Napoca, toate ingredientele necesare pentru a crește pe parte de cercetare, dezvoltare, inovare și transfer de noi tehnologii, astfel încât prin astfel de evenimente de conectare a nivelului de policy-making cu oamenii, cu nivelul local, să putem ajuta la o mai bună comunicare și, implicit o absorbție mai însemnată a resurselor puse la dispoziția orașelor de către instituțiile europene”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul a anunțat și că municipiul Cluj-Napoca va candida la titlul de Capitală Europeană a Inovării.

 

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Mămica din spatele filmării cinei cu viermi de la Spitalul de Copii Cluj-Napoca, presată cu externarea să nu depună plângere la DSP

Mămica din spatele filmării cinei cu viermi de la Spitalul de Copii Cluj-Napoca, presată cu externarea să nu depună plângere...

Închide