Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Focar de coronavirus la oncologie. Sute de pacienți ținuți în curtea spitalului

Mai mulți pacienți și cadre medicale de la ocologie au fost depistate cu noul coronavirus. Din acest motiv, sutele de pacienți care vin zilnic la tratament aici, sunt ținuți în curtea spitalului, până se face triajul și testarea lor. Altfel nu vor fi internați.

 

„Sunt 500 de pacienți zilnic la IOCN. Trebuie triați și testați înainte de a fi internați și a beneficia de tratament. Sunt pacienți din toată țara, care timp de 2 luni nu au mai beneficiat de tratament de specialitate. Săptămâna trecută au fost 1830 persoane. Din păcate nu pot fi introduși în spital până nu sunt triați și testați conform algoritmului național”, a spus Mircea Abrudean.

De asemenea, prefectul Mircea Abrudean a confirmat că la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca au fost depistate 4 cadre medicale pozitive la coronavirus.

„Au fost 2 pozitivi săptămâna trecută, veniți din Rădăuți. Ulterior au mai fost 4 cadre medicale (1 rezident, 2 asistenți și 1 infirmiera) pozitivi, internați la SCBI. Se testează săptămânal personalul medical”, a afirmat prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Peste 1,2 milioane de oameni s-au distrat de 1 Mai la petrecerea Overnight, marca Untold
Dacă iei 10 la BAC ai gratuit la UNTOLD și NEVERSEA

Organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea continuă și în acest an campania ,,BAC DE 10”. Este o campanie care își dorește,...

Închide