Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Studenții de la UBB susțin construirea unui nou cămin

Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai susține construirea unui nou cămin în campusul Hașdeu. Acest proiect s-a lovit însă de activiștii de mediu care apără copacii din campus.

Consiliul a cerut sprijin pentru a putea continua proiectul ”proiectului de reamenajare a Campusului Hașdeu, care prevede construcția unui nou cămin și mansardarea căminelor 2-6”, printr-o petiție online.

Studenții spun că este o cerere imensă pentru locuri în cămine. Din păcate nu toți primesc un loc în cămin deoarece nu sunt destule locuri.

”Odată cu dezvoltarea Municipiului Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai atrage mii de studenți anual grație atât rezultatelor pe plan local, național și internațional, cât și paletei largi de programe de licență, de masterat și de doctorat. Acest lucru a dus, în ultimii ani, la o problemă serioasă privind capacitatea de cazare pe care universitatea o poate susține, deoarece o mare parte dintre solicitările pentru loc în căminele studențești nu mai poate fi îndeplinită, iar numărul aplicanților este în continuă creștere”, au precizat reprezentanții consiliului.

Mulți studenți ar dori să se cazeze în cămine dar din lipsa locurilor acest lucru nu este posibili. Din această cauză, mulți studenți ajung să plătească sute de euro pentru chirii.

Este o reală nevoie de construirea unui nou cămin, ca Universitatea Babeș-Bolyai să poată satisface un număr mai mare de cereri de cazare decât în prezent și, implicit, să le asigure studenților condiții optime” precizează inițiatorii petiției.

Studenții spun că arborii ce vor fi tăiați vor fi replantați în altă parte.

Copacii din Campusul Hașdeu vor fi replantați în alte zone din campus, spun reprezentanții Consiliului Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai.

Deoarece mai mulți activiști de mediu încearcă, prin diverse mijloace, să împiedice acest proiect, aducând ca argument tăierea mai multor arbori din Campusul Hașdeu, dorim să subliniem faptul că arborii aflați, actualmente, în arealul ales pentru construirea căminului în cauză vor fi replantați într-un alt loc al campusului”, au adăugat reprezentanții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Semnal de alarmă după moartea studentului din Cluj: „Viața, mai importantă decât reușita academică”

Moartea studentului din anul I de la FSPAC care a murit înaintea unui examen online a stârnit multe reacții. Două...

Închide