Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Cluj-Napoca în top 20 orașe în care se trăiește sănătos

Municipiul Cluj-Napoca a intrat într-un top realizat la nivel mondial privind cel mai ,,sănătos” oraș în care se poate trăi. Astfel Clujul a reușit să obțină locul 16, pe locul 15 aflându-se tot un oraș din România și anume Timișoara.

Conform money.co.uk a reușit să depășească orașe importante precum: Helsinki, Copenhaga, Singapore, Zagreb, Barcelona, Geneva, Munchen și Ottawa.

Clasamentul a fost realizat pe mai multe criterii: rata de obezitate, rata de poluare, prețurile alimentelor și mâncărurilor, speranța de viață și orele planetare. Cel mai sănătos oraș din lume este Valencia, din Spania.

Helsinki, capitala Finlandei, s-a situat pe locul 17 în topul celor mai ,,sănătoase” orașe din lume. Însă dacă privim calitatea aerului, acesta întrece toate orașele din lume. Mai mult decât atât, Helsinki își propune ca până în 2035 să nu mai producă emisii de CO2. Iar până în 2029 își propun să interzică mașinile pe benzină sau motorină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Studenții de la UBB susțin construirea unui nou cămin

Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai susține construirea unui nou cămin în campusul Hașdeu. Acest proiect s-a lovit însă de activiștii...

Închide