Ultima actualizare: 3.5.2022
Locale

Aparatură medicală de peste 1 milion de lei pentru Spitalul de Copii Cluj

Consiliul Județean Cluj va aloca pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ judeţean, peste 1 milion de lei pentru achiziționarea unor aparaturi și echipamente medicale de ultimă generație.

Concret, resursele financiare alocate vor fi utilizate pentru achiziționarea de către Consiliul Județean a următoarelor aparate și echipamente, care vor fi date în folosința spitalului: un sistem de radiofrecvență monopolar/bipolar, o trusă de timpanoplastie pediatrică, 120 de computere SFF cu monitor, un microscop de consultații, o autosanitară cu tracțiune electrică pentru transportul cu targa a pacientului, un aparat de dializă peritoneală automat, două holtere EKG, două fotolii pat pentru hemodializă, un cuptor histologie, un scaun ORL electric, o sondă pentru ecografie musculoscheletal, un sistem de tip Tourniquet automat precum și o serie de echipamente și dotări ultramoderne ce vor intra în dotarea bucătăriei spitalului.

”Anul 2019 este Anul Sănătății așa că vom continua dotarea și modernizarea spitalelor”, a anunțat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Nu în ultimul rând, investițiile Consiliului Județean Cluj ce vor fi efectuate la nivelul Spitalului de Urgență pentru Copii vor viza și realizarea unor lucrări de reparații capitale și de asfaltare a unor căi de acces.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Biserică din Cluj, monument istoric, în stare avansată de degradare. Clopotele au fost furate

O biserică din lemn din judeţul Cluj, inclusă în patrimoniul monumentelor istorice din România, este pe punctul de-a deveni amintire,...

Închide