Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Ambasadorul Japoniei din România în vizită la CJ Cluj

Ambasadorul Japoniei în România, Excelența Sa Hiroshi Ueda a făcut o vizită la Consiliul Județean Cluj, această vizită a avut drept scop dezvoltarea relațiilor dintre investitorii japonezi și autoritățile clujene.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, a primit miercuri, 4 august a.c., vizita unei delegații formate din Excelența Sa domnul Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România și doamna Mio Sekiya, Secretar și Atașat cultural al Ambasadei.
Întâlnirea a avut drept scop dezvoltarea relațiilor de cooperare, precum și identificarea unor modalități de consolidare a prezenței investitorilor japonezi în această zonă şi de impulsionare a schimburilor comerciale dintre cele două părți.
𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐌î𝐧𝐳𝐚𝐭: „𝐸𝑥𝑝𝑒𝑟𝑖𝑒𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑠𝑖 𝑐𝑢𝑛𝑜𝑠𝑡𝑖𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑗𝑎𝑝𝑜𝑛𝑒𝑧𝑖 𝑛𝑒 𝑝𝑜𝑡 𝑓𝑖 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑒 𝑖𝑛 𝑑𝑒𝑟𝑢𝑙𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑢𝑛𝑜𝑟 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖. 𝐴𝑚 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑒𝑛𝑡𝑎𝑡 𝐸𝑥𝑐𝑒𝑙𝑒𝑛𝑡𝑒𝑖 𝑆𝑎𝑙𝑒 𝑎𝑡𝑢𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑖 𝑜𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖𝑙𝑒 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑒, 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑜𝑟 𝑎𝑡𝑟𝑎𝑔𝑒, 𝑓𝑎𝑟𝑎 𝑖𝑛𝑑𝑜𝑖𝑎𝑙𝑎, 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑒𝑠𝑢𝑙 𝑝𝑜𝑡𝑒𝑛𝑡𝑖𝑎𝑙𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖 𝑛𝑖𝑝𝑜𝑛𝑖”.

Cu ocazia acestei vizite, domnului ambasador i-au fost prezentate potențialul economic și investițional al județului Cluj, dar și principalele proiecte de investiții aflate în derulare la nivelul Consiliului Județean și al instituțiilor subordonate. În acest sens, domnul Marius Mînzat a subliniat rolul Parcurilor Industriale Tetarom și multiplele facilități pe care acestea le oferă. De asemenea, omologului nipon i-au fost prezentate investițiile în infrastructura spitalicească gestionate de Consiliul Județean – Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant.

 

La rândul său, E.S. Hiroshi Ueda s-a arătat interesat de proiectele aflate în derulare la nivelul Consiliului Județean, manifestându-și întreaga deschidere pentru facilitarea extinderii afacerilor cu capital japonez din județul Cluj, dar și pentru inițierea unora noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Coronavirus județul Cluj: 21 cazuri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Cluj, au fost depistate 21 persoane infectate cu Covid-19, transmite Instituția Prefecturii...

Închide