Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO. Emil Boc a alergat la Crosul Companiilor, alături de alți 2000 de clujeni

Primarul Emil Boc a participat ieri la Crosul Companiilor, organzat cu ocazia Zilei Mondiale Fără Mașini. Alături de Boc, au alergat alți 2000 de clujeni, ce prin gestul lor au vrut să încurajeze mersul pe jos, dar și grija față de mediul înconjurător.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a transmis, printr-un mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook, că s-au făcut investiții mari în oraș, în ceea ce privește creșterea calității sistemului public de transport în comun.

„Municipalitatea clujeană a realizat investiții semnificative pentru creșterea calității sistemului public de transport în comun, prin achiziționarea de vehicule noi, la cele mai înalte standarde din domeniu și prin susținerea unor politici publice precum: autobuze școlare cu circuit închis, benzi dedicate pentru transportul în comun sau gratuități la transport pentru diverse categorii de persoane.

Vă încurajez să mergeți cât mai mult posibil pe jos, atât pentru sănătatea dumneavoastră, cât și pentru cea a mediului înconjurător”, este mesajul edilului.

Ziua Mondială Fără Maşini are ca scop descurajarea circulaţiei cu automobilul personal sau de serviciu, în favoarea deplasării cu bicicleta, a mersului pe jos ori, în ultimă instanţă, a transportului în comun. Pe termen lung, se doreşte crearea comunităţilor în care atât magazinele, cât şi locurile de muncă să se afle în apropierea domiciliilor, la distanţe ce pot fi uşor parcurse în plimbare.

Iniţial, data la care era sărbătorită Ziua fără maşini a fost 17 iunie, stabilită de Asociaţia pentru Transport Ecologic, din Marea Britanie, în 1997. Evenimentul era marcat pe plan local, în cadrul Săptămânii Transportului Verde. Un an mai târziu, francezii au avut ideea înfiinţării campaniei ”În oraş, fără maşina personală!”. Începând cu anul 2000, această iniţiativă a fost promovată de Comisia Europeană pentru spaţiul comunitar. Ulterior, evenimentul a fost organizat de tot mai multe oraşe din întreaga lume, astfel încât Ziua fără maşini a devenit internaţională.

Pe plan european, Ziua mondială fără maşini este precedată de Campania Săptămâna europeană a mobilităţii, programată, anual, între 16 şi 22 septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Let’s Do It, Romania la Cluj, Ziua de Curățenie Națională

Let’s Do It, Romania! în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj revine cu o nouă zi de curățenie națională pe 21...

Închide