Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

FOTO. Propunere: 4 km de alee pietonală dinspre Făget spre centrul orașului

Ai auzit de Pârâul Popii? Te-ai gândit că poți merge din apropierea Pădurii Făget, din cartierul Câmpului până spre centru, la Platinia fără să te întâlnești cu mașini în cel mai aglomerat cartier al Clujului?

„E posibil să se poată merge și cu bicicleta, nu doar pe jos, dar trebuie studiate pantele, pentru că versanții la Pârâul Popii sunt pe alocuri abrupți.

Ca să avem acest coridor pietonal care ne scoate din traficul auto îmbâcsit, e necesar ca legea să fie respectată, iar gardurile să fie date la 5 metri de apă. Apoi, Primăria trebuie să facă investiții și apoi să negocieze cu USAMV să permită accesul rezidenților prin campus, pe lângă pârâu”, este mesajul celor de la Someșul nostru.

Aceștia spun că este nevoie de mai multe coridoare pietonale.

„E incredibil că avem soluții la îndemână pentru o mobilitate sustenabilă, dar administrația nu le vede pentru că a atentă strict la traficul auto, mai nou la transportul public, dar fără viziune legată de transportul nemotorizat. Trebuie să avem mai multe coridoare pietonale ca să ne aerisim”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook Someșul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cercetători UBB: Infecțiile virale cauzate de țânțari nu reprezintă un pericol în Cluj-Napoca

O echipă de cercetători și cadre didactice din cadrul Facultății de Biologie și Geologie a Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca au...

Închide