Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Amendă de 20.000 de lei dată de ITM Cluj unei firme pentru muncă la negru

Inspectorii ITM Cluj au efectuat controale la un număr de 21 de beneficiari din judeţul Cluj, pentru care desfășurau activitate un număr total de 273 zilieri.

A fost aplicată o amendă în valoare de 20.000 lei pentru munca fără forme legale de angajare. Controalele au avut loc în perioada 07.10.2019 – 11.10.2019 și au vizat privind respectarea de către beneficiari sau împuterniciți ai acestora a prevederilor Legii 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de către zilieri.

”Aspecte constatate de către inspectorii de muncă în acțiunile de control anterioare campaniei au fost sustragerea beneficiarului sau a împuternicitului acestuia de la obligația de a achiziționa și completa registrul de evidență a zilierilor, înțelegerea dintre beneficiar sau un împuternicit al acestuia și ziler, în urma căreia acesta din urmă prestează activitate cu caracter ocazional fără a fi înregistrat în registrul de evidență a zilierilor, nerespectarea de către beneficiar sau împuterniciți ai acestora a prevederilor referitoare la durata activităților ocazionale, folosirea zilierilor pentru prestarea de activități calificate”, au arătat inspectorii ITM Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO Camion în flăcări pe varianta Vâlcele-Apahida! Era încărcat cu lemne

Un camion care era încărcat cu crengi şi rumeguş a luat foc în mers, iar şoferul a evitat o tragedie...

Închide