Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Cinci oraşe cât Clujul dispar anual din cauza cancerului pulmonar. Medicii promit dublarea supravieţuirii

Populaţia unui oraş cât Bucureştiul sau a peste cinci oraşe cât Clujul dispare anual din cauza cancerului pulmonar, la nivel mondial, iar în cazul României dispare un oraş cât Sinaia, dar medicii promit că în câţiva ani rata supravieţuirii se va dubla.

„Primul obiectiv strategic asumat în cadrul Lung Ambition Alliance este dublarea supravieţuirii la 5 ani, până în 2025, în contextul în care, la nivel global, la fiecare 18 secunde, o persoană îşi pierde viaţa din cauza cancerului pulmonar, iar în momentul actual, doar un pacient din 5 supravieţuieşte la 5 ani de la diagnostic”, se arată într-o prezentare făcută, marţi, cu ocazia lansării la Cluj a unui arteneriat strategic, Lung Ambition Alliance, încheiat între Asociaţia Internaţională pentru Studiul Cancerului Pulmonar, Guardant Health, Coaliţia Globală împotriva Cancerului pulmonar şi AstraZeneca.

“În fiecare an, la nivel mondial, din cauza cancerului pulmonar dispare echivalentul unui oraş cam cât Bucureştiul, iar la nivel naţional, populaţia unui oraş precum Sinaia”, a spus Prof. Dr. Tudor Ciuleanu, de la Institutul Oncologic Cluj, într-o conferinţă de presă susţinută alături de directorul medical al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, Patriciu Achimaş Cadariu.

Cifrele arată că în România, în 2018, au apărut 11.340 de cazuri noi de cancer pulmonar, iar 10.277 de persoane şi-au pierdut viaţa în acelaşi an.

În lume, cancerul pulmonar rămâne principala cauză de deces prin cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ponta: Dăncilă le-a promis bani primarilor PSD din Cluj, ca să nu plece Nasra şi Itsu

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că premierul Viorica Dăncilă le-a promis primarilor PSD bani, ca să nu plece...

Închide