Ultima actualizare: azi, 10:08
Locale

DETALII. Camerele Politiei Locale au infraroșu și detectează fața de la 20 de metri distanță

Poliția Locală dispune de astăzi de sisteme audio video portabile pentru înregistrarea misiunilor. Începând de astăzi, polițiștii locali din municipiul Cluj-Napoca dispun de 125 sisteme audio video portabile de tip body worn, de ultimă generație.

Dispozitivele permit înregistrarea și stocarea imaginilor surprinse în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Camerele video vor fi utilizate de către polițiștii locali, care lucrează la Serviciul Ordine și siguranță publică și la Serviciul Trafic rutier, în timpul programului de muncă pentru înregistrarea următoarelor categorii de intervenții și acțiuni: legitimarea persoanelor, conducerea persoanelor la sediul poliției locale, oprirea vehiculelor, constatarea infracțiunilor flagrante și a contravențiilor.

Aceste sisteme audio video vor fi folosite în principal în spațiul public, fără a fi necesar consimțământul persoanelor vizate. Camerele vor fi utilizate în concordanță cu legislația în vigoare, aceasta însemnând protejarea datelor cu caracter personal prevăzute de lege. De asemenea, noile dotări vor asigura aplicarea corectă a legii în vigoare atât pentru cetățean cât și pentru agent. Astfel, potențialele abuzuri de putere și excesul de zel sunt contracarate, dar și lipsa de respect față de agentul de poliție locală va putea fi probată.

Specificații tehnice sisteme audio video portabile: – unghi de filmare: 140 de grade; – Leduri infraroșu; – Night vision, recunoaștere facială de la 20 metri; – Timp de înregistare: 10 ore; – Transmisie în timp real; – Imaginile se stochează timp de 6 luni. În total au fost achiziționate 250 de astfel de camere, dintre care 125 au fost predate Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, în comodat.

Sistemele audio video portabile au fost furnizate de SC PROTEK ASTRAL S.R.L, iar valoarea acestora e ste de 398.293 lei cu TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Delgaz Grid sistează luni alimentarea cu gaze naturale în satul Gheorgheni şi parţial, în Feleacu

Pentru efectuarea de lucrări specifice la reţeaua de distribuţie, compania Delgaz Grid sistează temporar alimentarea cu gaze naturale, luni, 14...

Închide